A pinch of

15:03
1
Photo : Stefanos P concepts

Adele Bites : Chef 


H αγαπημένη μας Chef, Adele Bites, εκμυστηρεύεται την συνταγή της για ένα μοναδικό κέικ μπαχαρικών. Ακολουθείστε τις συμβουλές της κι ετοιμαστείτε να προσφέρετε μεγάλες συγκινήσεις στον ουρανίσκο σας!....














ΚΕΙΚ  ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ




● ΥΛΙΚΑ: 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● 150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
● 240γρ ζάχαρη άχνη ή κανονική
● 5 αυγά
● 1 βάζο μαρμελάδα βατόμουρο [ θέλουμε τα 2/3 από το βάζο ]
● 10γρ ή 2κ.γ κοφτά Μπέικιν Πάουντερ
● 2 βανίλιες
● 80γρ κακάο
● ½ κ.γ γαρύφαλλο σε σκόνη
● ½ κ.γ μοσχοκάρυδο σε σκόνη
● 2 κ.γ κανέλα
● ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ: 500ml παγωμένη κρέμα γάλακτος
● 4-5 κ.σ ζάχαρη άχνη
● 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτετε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζετε το χτύπημα.
Κοσκινίζετε το αλεύρι , το μπέικιν , τις βανίλιες , το κακάο και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ . Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αρχίζετε να προσθέτετε εναλλάξ στο μίγμα με το αλεύρι χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ ή αν θέλετε ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα κάνοντας κινήσεις από πάνω προς τα κάτω. 
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 1 στρογγυλή φόρμα  22 εκ.  και ψήνετε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω για 45 λεπτά περίπου .Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά και ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα αφήνοντας για άλλα 10-15 λεπτά.
Στην συνέχεια προσεχτικά κόβετε το Cake  σε 2 δίσκους και γεμίζετε με την μαρμελάδα και την μίση δόση σαντιγί . Κλείνετε το Cake βάλτε το σε μια μεγάλη πιατέλα για Cakes και με μια σπάτουλα καλύψτε προσεχτικά γύρω γύρω τα τοιχώματα του εκτός της κορυφή του. Στρώστε με μια σπάτουλα την κρέμα πραλίνα προσεχτικά.
Στην κορυφή του Cake μπορείτε να βάλετε ξυλάκια ολόκληρα κανέλας δεμένα με κορδέλες ή μπορείτε να βάλετε κάποια φρούτα ή ακόμα και αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα βατόμουρο και να βάλετε κάποια άλλη γεύση , βάλτε κομμάτι από το φρούτο που προτιμήσετε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

Βάζετε το μπολ του μίξερ στο ψυγείο μαζί με το σύρμα που θα χρησιμοποιήσετε . Όταν θα είστε έτοιμοι ρίχνετε τα υλικά και χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί . Τα  ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.





Adele Bites 


1 comments:

  1. θελω να το φτιαξω τωρα.τοσο λαχταριστο ακουγεται

    ReplyDelete

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!