A pinch of

15:02
2


H αγαπημένη μας Chef, Adele Bites, εκμυστηρεύεται την συνταγή της για ένα μοναδικό πιάτο με meatballs και σπαγκέτι. Ακολουθείστε τις συμβουλές της κι ετοιμαστείτε να προσφέρετε μεγάλες συγκινήσεις στον ουρανίσκο σας!....




MEAT BALLS ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

ΥΛΙΚΑ: 250γρ κιμά χοιρινό
250γρ κιμά μοσχαρίσιο λάπα
1 πακέτο σπαγγέτι  
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
2 αυγά
2 φλτζ φρυγανιά τρίμμα
1 κ.σ μουστάρδα
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
6 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένα
Αλάτι- πιπέρι
Ελάχιστο ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
1 κουτί χυμό ντομάτας ή 2 ντομάτες ώριμες
2 σφηνάκια μαυροδάφνη
1 ξυλάκι κανέλας
Λίγο μπαχάρι
Αλάτι –λίγο πιπέρι
Ελάχιστο ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ ζυμώνετε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες πολύ καλά .
Αφήνετε το μίγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά . Στην συνέχεια πλάθετε τα κεφτεδάκια.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τηγανίζετε ελαφρά τους κεφτέδες [ θα τελειώσετε το ψήσιμο μέσα στην κατσαρόλα ] .
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε τις ντομάτες , την κανέλα και το μπαχάρι και λίγο νερό. Αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτετε και τους κεφτέδες. Προσθέτετε  λίγο ακόμα νερό και τα σφηνάκια μαυροδάφνη. Αφήνετε να ξαναβράσουν για αλλά 15 με 20 λεπτά περίπου , προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 με 10 λεπτά , στραγγίστε  τα και ετοιμάστε το πιάτο σας , βάζοντας κεφτέδες και μπόλικη σάλτσα.

MEAT BALLS WITH SPAGHETTI

INGREDIENTS : 250g minced pork
250g minced beef flank
1 packet of spaghetti
1 onion chopped
2 carrots grated
2 eggs
2 fltz toast crumb
1 tbsp mustard
6 slices bacon , chopped
6 leaves fresh basil chopped
Salt - pepper
minimum oil

FOR THE SAUCE

1 box of tomato juice or 2 ripe tomatoes
2 shots Mavrodafni
1 stick cinnamon
A little spice
Salt - pepper
minimum oil

In a bowl, knead all the ingredients for the meatballs very well .
Allow the mixture to rest for 10 minutes. Then shape into meatballs .
In a nonstick skillet with olive oil lightly fry the meatballs [ will finish cooking in the pot ] .

In a skillet with olive oil over low heat pour the tomatoes , cinnamon and allspice and a little water . Allow to boil for 10 minutes and add the meatballs . Add some more water and Mavrodafni shots . Allow to boil again but for 15 to 20 minutes , adding a little water if needed yet. Cook the spaghetti in salted water for 8 to 10 minutes, drain and prepare your dish , adding meatballs and putting lots of sauce .



2 comments:

  1. Οκ αγαπώ κεφτεδάκια & είμαι μακαρονού! Νομίζω πως μόλις βρήκα το φαγητό μου!

    ReplyDelete
  2. γιάμμι.... και καλή μας όρεξη!!!!!!!!!

    ReplyDelete

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!