A pinch of

03:38
0


A BETTER LIFE 

«Για μια καλύτερη Ζωή». Αυτός είναι ο στόχος μου, αυτός είναι ο στόχος όλων. Ζούμε διαρκώς για να βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας και η Επανορθωτική και Αισθητική Πλαστική Χειρουργική καλύπτει αυτή μας την ανάγκη, είτε για να διορθώσουμε κάποια δυσμορφία στο πρόσωπο ή το σώμα μας, να αποκαταστήσουμε βλάβες από τραυματισμούς και εγκαύματα , να θεραπεύσουμε καρκίνους του δέρματος αλλά και να αντιστρέψουμε τη διαδικασία της γήρανσης.  














Τη μεγαλύτερη σημασία για μένα έχει η σωστή διάγνωση του προβλήματος και γι αυτό το λόγο αφιερώνω σε κάθε ασθενή μου τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να καταλάβει πλήρως ποιό είναι το πρόβλημα και ποιές λύσεις διαθέτει η επιστήμη σήμερα για τη λύση του. Στο ιατρείο μου υπάρχει η δυνατότητα τόσο για χειρουργικές μικροεπεμβάσεις όσο και μη επεμβατικές διαδικασίες. Η αναζήτηση της βελτίωσης του εαυτού , της καλύτερης εκδοχής του εαυτού αποτελεί το κύριο στόχο μου, σας περιμένω για να το πετύχουμε με άριστη συνεργασία.

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης .




Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Καβάλας στην όμορφη περιοχή του Αγ. Ιωάννη με έντονο το Νεοκλασσικό στοιχείο.
Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και στη συνέχεια επιτέλεσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στην Περιοχή του Δήμου Ορεινού της Χρυσουπόλεως όπου και αναδιαμόρφωσε το Περιφερειακό ιατρείο του Μακρυχωρίου με δική του πρωτοβουλία.
Στη συνέχεια εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στο τμήμα της Γενικής Χειρουργικής και ολοκλήρωσε την ειδκότητα του στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου ΓΝΑ ΚΑΤ. Η εξειδίκευση του περιλαμβάνει την αποκατάσταση τραυμάτων με χρήση τεχνικών Μικροχειρουργικής καθώς και εγκαυμάτων, αλλά και εκτομής καρκινωμάτων του δέρματος και των μαλακών μορίων. Παρακολούθησε τις εργασίες του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του Royal Free Hospital του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της ειδικότητας με ιδιαίτερη επικέντρωση στην αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή. Έλαβε μέρος σε συνέδρια της εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής με παρουσίαση εργασιών αλλά και δημοσιεύσεις σε ξένα ιατρικά περιοδικά.

Στον αισθητικό τομέα απέκτησε εξειδίκευση στη χρήση της Βοτουλινικής Τοξίνης, των εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος, τη λιπομεταφορά,  αλλά και του μη επεμβατικού lift με τη χρήση νημάτων ανάρτησης.










1. Γιατί έχεις προκαλέσει  τέτοια αίσθηση; Ποιος 
είσαι ;


Νομίζω ότι ήταν γραφτό να ασχοληθώ με κάτι δημιουργικό, όντας τις τέχνες, την αρχιτεκτονική ή ακόμα και πλαστική χειρουργική. Λατρεύω την αισθητική, τις τέχνες και μου αρέσει επίσης να κάνω τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Η χειρουργική επέμβαση έχει νόημα για μένα, αφού είναι άμεση και δημιουργική.











2. Ποιος σε επηρέασε μεγαλώνοντας; 

Η επιθυμία των γονιών μου ήταν  να γίνω γιατρός, αλλά πέρα από αυτό κατάλαβα ότι ο ρόλος μου είναι αυτός του πλαστικού χειρουργού, ενός ατόμου που έχει έντονο μάτι για τον καθορισμό πραγμάτων με έναν περισσότερο ή λιγότερο τέλειο τρόπο. Κάποιος ο οποίος αντιμετωπίζει τις προκλήσεις σχεδόν καθημερινά στην πράξη.

Λατρεύω τις προκλήσεις.



3.  Πώς και πού θέλεις να χαλαρώνεις;

Νιώθω χαλαρός κυρίως όταν ακούω την αγαπημένη μου μουσική στο σπίτι, μελετώντας τις τέχνες η όταν είμαι με πραγματικούς φίλους, είτε στο σπίτι, στην όπερα ή ακόμα και σε ένα μπαρ.

4. Εάν απαιτείται επανεξέταση ενος ασθενούς θα την κάνεις δωρεάν; Θα υπογράψεις μια δήλωση για το σκοπό αυτό; (Ποιος θα αποφασίσει ότι η επανεξέταση είναι αναγκαία; Οι γιατροί  θέλουν τελειομανής ασθενείς με μη ρεαλιστικές προσδοκίες και απαιτητικές επανεξετάσεις; Φαντάζομαι οτι οι ασθενείς θέλουν εγγυήσεις σε περίπτωση που μια προφανή ατυχία θα συμβεί).

Προσωπικά, είμαι λάτρης των επανεξετάσεων, ειδικά για τους νέους ασθενείς. Κάθε ασθενής είναι διαφορετικός, έτσι πιστεύω ότι έχουμε να τους δούμε και πάλι μετά από οποιαδήποτε θεραπεία, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ατέλειες ή απλά για να πάρουμε πληροφορίες. Συνήθως εγώ δεν χρεώνω την επανεξέταση, εκτός βέβαια αν υπάρχει μια ελάχιστη χρέωση σε περίπτωση που εμπλέκονται άλλοι φορείς π.χ. χειρουργείο.


5. Μπορείς να περιγράψεις το ρόλο σου στην ιατρική;

Η ιατρική είναι χωρίς αμφιβολία η επιστήμη πιο κοντά σε εμάς τους ανθρώπους. Μου αρέσει να δουλεύω με τους ασθενείς, εγώ θέλω να γίνομαι φίλος τους στις δύσκολες στιγμές και μου αρέσει να τους βλέπω  ευχαριστημένους με τα τελικά αποτελέσματα. Η ειδικότητά μου, μου δίνει απίστευτη ικανοποίηση τις περισσότερες φορές.



6.Τι μου προτείνεις; Τι είναι καλύτερο για το πρόσωπό μου; Περιέγραψε σε παρακαλώ την διαδικασία λεπτομερώς. Ποιά είναι η διαδικασία που θα  έκανες;

Τα πρόσωπα των καπνιστών χαρακτηρίζονται από αφυδάτωση, δυσχρωμία και απώλεια λάμψης.  Ως εκ τούτου, Θα ήθελα να σου προτείνω ιδιαίτερα ένα TCA χημικό peeling (πάνω από 1 συνεδρίες πιθανώς) για τη θεραπεία της δυσχρωμίας και μετά την επούλωση, Θα πρότεινα 2-3 συνεδρίες μεσοθεραπείας για τη βελτίωση της ενυδάτωσης και να πάρει το πρόσωπο σου μια φυσική λάμψη. Τα peelings και η μεσοθεραπεία είναι σύντομες διαδικασίες με ελάχιστο downtime και δεν υπάρχουν επιπλοκές, αν γίνουν σωστά.






7. Πώς θέλεις τους ασθενείς σου να σε θυμούνται;

Ας ελπίσουμε ότι οι ασθενείς μου θα με θυμούνται ως τον άνθρωπο που τους έδωσε πίσω ένα κομμάτι της χαμένης εμπιστοσύνης τους, αλλά και τον επιστήμονα ο οποίος ανακατασκεύασε ένα μέρος του σώματος ή του προσώπου τους.

8. Πες μου πότε αναγκάστηκες να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, για χάρη της Ιατρικής;

Υπήρξε μια εποχή που πραγματικά έπρεπε να κάνω μια ανακαίνιση του εργασιακού περιβάλλοντος κάπου στην ύπαιθρο του νομού Καβάλας και έπρεπε να κάνω την ανοικοδόμηση με δικά μου έξοδα. Τελικά μετά από χρόνια, η τοπική κυβέρνηση αναγνώρισε την προσπάθεια και μου επιστράφηκαν τα χρηματα μου. Ένιωσα σαν να ήταν ένας μικρός θρίαμβος.

9. Πως κάνεις την διαφορά με τους άλλους χειρουργούς;


Είμαι αποτελεσματικός , επικοινωνιακός , διαθέσιμος, αλλά πάνω απ 'όλα είμαι τελειομανής.


10. Ποια είναι η πλειοψηφία των πελατών σου; 

Οι γυναίκες, περίπου 45 ετών, οι οποίες θέλουν να αναζωογονήσουν το δέρμα, το πρόσωπό τους, και το σώμα τους. 


11. Ονειρέψου ένα όνειρο 5 χρόνια από τώρα. 

Πιθανώς σε ένα μεγαλύτερο γραφείο, με μια τετραμελή οικογένεια και ικανοποιημένος. 


12. Είσαι πολύ καλός; 

Στην επικοινωνία με τους ασθενείς.

13 . Είσαι πολύ κακός;

Στο Bowling. 


14. Η φιλοσοφία σου εν συντομία; 

Ας κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη ..


15. Τα χόμπι σου;

Τα κλασικά. Κινηματογράφος, μουσική, όπερα, τένις, γυμναστήριο, τα ταξίδια.

16.Θα ήθελες οι άνθρωποι να προσέχουν περισσότερο ;


Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον και να σέβονται τα όρια των άλλων ως επί το πλείστον. Μισώ την ασέβεια και όσους εισβάλλουν με το έτσι θέλω στην ζωή μου. 

17. Αν μπορούσες  να μαγειρέψεις για κάποιον, τι θα μαγείρευες και για ποιον;

Είμαι λάτρης της μαγειρικής για τους άλλους ανθρώπους. Συνήθως κάνω μπάρμπεκιου για τα παιδιά, που αγαπούν τα μπιφτέκια μου!

18. Τι είναι η ευεξία για εσένα;

Η υγεία, η σχέση, το γυμναστήριο,η  τροφή για σκέψη, η καλή οικονομική κατάσταση. (Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά).

19. Παρεξηγείσαι περισσότερο γιατί;

Θεωρούμαι απόμακρος και σνομπ. Τι συμβαίνει με αυτά τα στερεότυπα τον τελευταίο καιρό; Όποιος επιδιώκει την επιτυχία, ή ζει άνετα είναι βέβαιο ότι θα έχει και θέματα ;

20. Μια ευχή για το 2017;

Λίγο περισσότερη αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. 


ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK  

https://www.facebook.com/KPS.A.Triantafyllidis/?pnref=lhc





1. Why have you become a sensation? Who are you ?

I think I was meant to be engaged in anything creative, being arts , architecture or even Plastic surgery. I love aesthetics, arts and also like to make people's lives better. Surgery makes sense to me since it’s direct and creative.


2. Who influenced you growing up?

My parents' wish was that I would become a doctor, but aside from that I realized that my role is that of a plastic surgeon, a person who has got to have a keen eye for fixing things in a more or less perfect way, someone who meets challenges almost everyday in his practice.
I do love challenges.

3. How or where do you like to chill (bars, beaches, loud places, quiet places)

I feel relaxed mainly listening to my favorite music at home, studying the arts and being with real friends, be it at home, the opera house or even a bar.

4. If a revision is needed, will you do it free of charge? Will you sign a statement to that effect? (this is a difficult one, since who will decide that a revision is necessary? Doctors are right in not wanting perfectionist patients with unrealistic expectations demanding revisions, and patients want guarantees in case obvious mishaps happen. 

Personally I am fond of revisions especially for new patients. Every patient is different so I believe we have to see them again after any treatment in order to discover any imperfections or just to get feedback. Usually I don't charge the revision, unless of course there is a minimum charge involved e.g the operating room.


5. Can you describe your role in medicine?

Medicine is without doubt the science closest to us humans. I love working with patients , I like to become their friend in harsh times and I like to see them happy with the end results. My specialty gives me satisfaction most of the time.

6.What do you recommend? What makes it best for my face? Please describe the procedure in detail.    -How many of these exact procedure have you done?

Smokers faces are characterized by dehydration, dyschromia and loss of sparkle. Therefore in your case I would highly recommend a TCA chemical peel (more than 1 sessions probably) to treat the dyschromia and after the healing I would recommend 2-3 sessions of mesotherapy to improve the hydration and give a natural shine. Peels and mesotherapy are lunchtime procedures with minimum downtime and no complications if done right.


7. How do you want your patients to remember you?

Hopefully my patients will remember me as the guy who gave them back a bit of their lost confidence and also the scientist who reconstructed a part of their body or face.

8.Tell me about a time when you had to go above and beyond to get a job done.

There was a time when I really had to make a renovation of the working environment somewhere in the countryside of Kavala’s  prefecture and I had to make the reconstruction with my own expenses. Finally after years , the local government acknowledged the effort and reimbursed me. I felt like it was a small triumph.

9. You are not a politician but... 

Trump’s election seemed reasonable to me due to the fact that all the latest presidents were somehow good for public relations but not true leaders. On the other side of the Atlantic ocean , things are quite similar.
I believe a politician should inspire people with his personality and not words of promise.

10. Dream a dream of 5 years forward.

Probably in a bigger office , with a family of four and satisfied.

11.You are very good at?....

Communicating with the patients.

12. You are very bad at?

Bowling..


13.You're philosophy in a short is?

Make our lives better ..

14. Your hobbies? 

Cinema, music, opera, tennis, gym, travel.


15.You would like people to take more notice of ?

I think people should respect each others boundaries mostly, I hate disrespect and intrusions.

16. If you could cook dinner for a few people , what would you cook and for whom?

I am fond of cooking for other people. Usually I make BBQ for children, they love my burgers!

17.How do you make a difference among other plastic surgeons?

I am thorough , communicative, available, but above all I am a perfectionist.

18. Who is the majority of your clients? 

Women around 45 years old, who want to rejuvenate their skin and face and bodies.

19.  A common misconception of you is?

That I am distant and a snob. What's up with these stereotypes lately? Anyone who seeks success, or makes a wealthy living is bound to have issues?  

20. What is well being to you?

Health, partnership, fitness, food for thought, financial status. (not necessarily in that order)

21. A wish for 2017?

A little more love among humans.




0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!