A pinch of

03:31
0
Ο Χάρης είναι ένας από τους πιο σοβαρούς και αξιόλογους καλλιτέχνες με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ, και χάρηκα όταν δέχτηκε να μου παραχωρήσει την συνέντευξη

Ο Χάρης Γεωργιάδης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε θέατρο, αποφοιτώντας από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή Τράγκα και από το 2000 έχει εργαστεί σε περισσότερες από τριάντα παραστάσεις στο ελεύθερο θέατρο αλλά και στους κυριότερους κρατικούς οργανισμούς, ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, β΄ σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη, μουσικός επιμελητής, συγγραφέας, ειδικές κατασκευές και σπαθογράφος. Έχει γράψει κινηματογραφικά σενάρια και θεατρικά έργα, εκ των οποίον τα έξι έχουν παιχτεί στο θέατρο. Κινηματογραφικά, έχει συμμετάσχει σε έντεκα παραγωγές και σε πέντε τηλεοπτικές σειρές. Πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνευ το 2002 «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα» σε σκηνοθεσία Μάρκου Χολέβα και από το 1997 συμμετέχει σε διαφημιστικά spot στην τηλεόραση, με προβολή σε Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο και Τουρκία.

Διαδικτυακά, συμμετείχε στη παραγωγή «5η Ημέρα» του Μάνου Λαλόπουλου (www.pemptiimera.gr) και στο 7ο επεισόδιο της διαδικτυακής σειράς ταινιών μικρού μήκους «The Series» του Κωνσταντίνου Πιλάβιου (www.cpil.info/theseries).
Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας θεάτρου “ΔΙΑ-ΘΕΣΙΣ” κι από το 2006 είναι και επιμορφωτής θεάτρου στα προγράμματα πολιτισμού και επιμόρφωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.) Ανατολικής Αττικής στο τμήμα θεάτρου. Διδάσκει τεχνική υποκριτικής και θεατρική ξιφασκία/οπλομαχητική σε θεατρικά εργαστήρια και δραματικές σχολές και έχει εκδώσει το εγχειρίδιο «Θεατρική Ξιφασκία, η ψευδαίσθηση της μάχης».


1. Πως ξεκίνησαν όλα ; 

Με το BIG BAM. Εκτός κι αν εννοείς σε σχέση με το θέατρο, οπότε θα πρέπει να σου πω... τυχαία! Οι συγκυρίες της ζωής τα έφεραν έτσι, ώστε να γνωρίσω το θαυμαστό, αλλά και δύσκολο χώρο του θεάτρου και γενικότερα το χώρο του θεάματος.

2.Ποιοι καλλιτέχνες σε επηρέασαν μεγαλώνοντας;
Από πολλούς καλλιτέχνες έχω επιρροές, λόγω των πολλών δραστηριοτήτων μου στο χώρο (σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, συγγραφείς, κατασκευαστές, σπαθογράφους). Αλλά με αυτούς που μεγάλωσα βλέποντάς τους, είναι οι: Roger Moore (όπου παίξαμε και στην ίδια ταινία πριν 10 χρόνια), Bruce Lee και Jackie Chan, εξ' ου και η αγάπη μου για τις πολεμικές τέχνες και τη θεατρική ξιφασκία/σκηνική μάχη, την οποία διδάσκω. 

3.Ποιες θεωρείς αγαπημένες σου παραστάσεις, δικές σου.

Το πρώτο έργο που έγραψα και ανέβασα, το "Βρέχει μωρά" και οι παραστάσεις που παίξαμε στην Επίδαυρο: "Πλούτος", "Ειρήνη" και "Φιλοκτήτης". Όλες, για συναισθηματικούς λόγους. 

4.Ποιο είδος μουσικής θα μας εξέπληττε να ακούσουμε στο iPod σου;  

Λόγω της μουσικής επιμέλειας που κάνω για παραστάσεις και ταινίες, ακούω όλα τα είδη μουσικής. Αλλά το Death Metal δεν το αντέχω! 



5. Αν δεν σου μιλούσα τώρα τι θα έκανες. 

Δεν ξέρω. Κάτι θα έβρισκα να κάνω. Ίσως να είχα προγραμματίσει να κάνω κάτι άλλο. 


6. Μια φράση που χρησιμοποιώ συχνά


Ποτέ δεν ξέρεις...!


 7. Θα ήθελα οι άνθρωποι να πρόσεχαν περισσότερο... 



Την υγεία τους! Μία την έχουμε και πρέπει να την προσέχουμε, για να την έχουμε. Ιδικά οι ηθοποιοί, που πρέπει να ήμαστε στις επάλξεις για το κοινό του θέατρο, δεν θα πρέπει να αρρωσταίνουμε, γιατί η συμβατική ιατρική σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να μας βοηθήσει. Αυτός είναι και ο λόγος που ασχολήθηκα και με την εναλλακτική ιατρική και συγκεκριμένα, με τον Βιοσυντονισμό!

8. Τι δεν σταματά ποτέ να με εκπλήσσει.
Οι άνθρωποι που δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους και αντί να το παραδεχτούν, εκθέτουν τους συνεργάτες τους με τις λάθος κινήσεις τους.

9. Παρεξηγούμαι περισσότερο γιατί... 
Είμαι ευθύς τύπος και πολύ τυπικός στη δουλειά μου. Και όταν δεν έχω συνεργάσιμους συνεργάτες, γίνομαι απότομος και ωμός, για να γίνει η δουλειά. 
10. Δεν είμαι πολιτικός, αλλά ..... 
Θα μπορούσα να κάνω πολλά καλά, σε ένα άφθαρτο πολιτικό σύστημα. 

11. Είμαι πολύ καλός: 

Σε πολλά, αλλά που να στα λέω τώρα όλα! Άσε που δεν μου αρέσει και να περιαυτολογώ!

12. Είμαι πολύ κακός.. 

Στο να "χαϊδεύω αυτιά" και να "γλύφω", για να κάνω τη δουλειά μου.


13. Η καλύτερη ηλικία είναι: 
 
Εξαρτάται σε τι αναφέρεσαι. Για φαντάρος είναι τα 17-18, για δραματική σχολή είναι τα 22-23 και για γάμο, ποτέ! 
Γενικά όμως η καλύτερη ηλικία είναι αυτή που διανύεις κάθε χρόνο!

14.Η φιλοσοφία μου εν συντομία είναι:



Ποτέ δεν ξέρεις τι ή ποιος θα σου φανεί χρήσιμο/ος και πότε!   

15. Τα χόμπυ σου είναι:

Ένα από τα χόμπυ μου το έκανα επάγγελμα και τα υπόλοιπα είναι το Μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και το τένις.

16. Πως θα περιέγραφες την προσωπικότητα σου;

Απερίγραπτη! Αλλά επειδή δεν σε καλύπτει αυτό θα την περιέγραφα 
Ιδιαίτερη, περίεργη και απρόβλεπτη 

17.Αν μπορούσες να μαγειρέψεις δείπνο για κάποιον... 

Θα μαγείρευα για αυτόν που θα είχε περισσότερο καιρό να φάει.

18.Πως κάνεις την διαφορά ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς

Καταρχήν, δεν ξέρω αν κάνω τη διαφορά! Κι έπειτα, αν θέλεις να κάνεις την διαφορά, θα πρέπει να παίζεις χωρίς να μιμήσε κάποιον άλλο ηθοποιό.

19. Τι είναι η τέχνη σου για εσένα; 

Είναι πολλά...! Γι' αυτό και κάνω τα σεμινάρια υποκριτικής, για να τα μεταφέρω και σε αυτούς που δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα τι είναι αυτή η τέχνη! Είναι μια ολόκληρη ζωή!

20.Από το ένα μέχρι το δέκα, βαθμολόγησε με. 


Σου βάζω 9, γιατί κανείς δεν είναι τέλειος!!!





Interview by Alexandra Lavida

0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!