A pinch of

13:54
0



Cooking With George Spyropoulos

 Easy & Delicious cooking with our friend George "The Cook"


Sambuca infused prawns with Basmati rice & peppers


Ingredients :
• 8 prawns [ purified ]
• 2 cups rice Basmati
• ½ orange pepper cut into sticks
• ½ green pepper , cut into sticks
• ½ yellow pepper , cut into sticks
• Half of a canned tomato paste
• 1 onion, finely chopped
• 1 clove garlic , finely chopped
• 1 tsp turmeric powder (staccato)
• 1 glass of white wine Sambuca
• 1 tbsp butter
• A little olive oil
• Salt and pepper

Directions:
 Clean the prawns shelled and keep their heads .
 In a small saucepan with a little olive oil saute well heads shrimp add 2 cups of water , let it boil for 5 minutes. Take the prawn heads through the pot and strain the broth . Leave aside. In a large skillet with olive oil sauté the onion slightly and add the rice , stir frequently for 2-3 minutes and then add the juice from the shrimp , salt, pepper and allow to cook until the rice is ready .
 In a saucepan with a little olive oil saute garlic , peppers and finally the shrimps . Add butter , turmeric powder and stir well . Infuse  with Sambuca and pour the tomato , a little salt and pepper and leave on low heat to boil until become a light sauce . Serve the rice in a shallow dish with shrimp and as much as sauce you want .

ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ SAMBUCA ΚΑΙ ΡΥΖΙ BASMATI

 ΥΛΙΚΑ:
 • 8 γαρίδες νούμερο 1 [ καθαρισμένες ]
 • 2 κούπες ρύζι Βasmati
 • ½ πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε μπαστουνάκια
 • ½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια  • ½ πιπεριά κίτρινη κομμένη σε μπαστουνάκια • Μισή κονσέρβα ντομάτα κον κασέ
 • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
 • 1 κ.γ κοφτό σκόνη κουρκουμά
 • 1 ποτήρι του κρασιού Σαμπούκα λευκή
 • 1 κ.σ βούτυρο
 • Λίγο ελαιόλαδο
 • Αλάτι, πιπέρι

                                                                                                                                                                                                                          

  
    


                                                                      




    Οδηγίες παρασκευής :
                                         
 Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατάτε τα κεφάλια.σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι 

ελαφρά και προσθέτετε το ρύζι , ανακατεύετε συχνά για 2 με 3 

λεπτά και στην συνέχεια ρίχνετε το ζουμί από τις γαρίδες , αλάτι , πιπέρι και αφήνετε να βράσουν 

μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο.Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το σκόρδο, τις 

πιπεριές και τέλος τις ολόκληρες γαρίδες. Προσθέτετε το βούτυρο, κουρκουμά και ανακατεύετε 

καλά. Σβήνετε με την Σαμπούκα και ρίχνετε την ντομάτα, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνετε σε 

χαμηλή φωτιά να βράσουν μέχρι να γίνει μια ελαφριά σάλτσα.

0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!