A pinch of

00:13
0



Adele Bites : Chef 


H αγαπημένη μας Chef, Adele Bites, εκμυστηρεύεται την συνταγή της για μια  μοναδική γιορτινή σαλάτα. Ακολουθείστε τις συμβουλές της κι ετοιμαστείτε να προσφέρετε μεγάλες συγκινήσεις στον ουρανίσκο σας!....




ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ:

1 πράσινη λόλα
1 κόκκινη λόλα

1 ματσάκι ρόκα
1 ματσάκι σπανάκι
1 μέτριο πορτοκάλι
2 φιλέτα κοτόπουλο [ κομμένα σε μέτριο πάχος ]


ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ δυόσμο
1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
4 κ.σ χυμό πορτοκαλιού
Αλάτι – πιπέρι
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
½ φλζ τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο γκρέιπφρουτ [ το χυμό του ]
1 κ.σ βαλσάμικο
1 κ.σ μουστάρδα απαλή
1 κ.σ νερό
Αλάτι –πιπέρι
Κατικι Δομοκού ή Ανθότυρο

Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα τα υλικά για την μαρινάδα.
Ανακατεύετε , σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 3 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο στραγγίζετε την μαρινάδα και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρετε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει ελαφρά για 10 λεπτά περίπου. Το αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει.
Πλένετε τα λαχανικά σας και τα κόβετε με το χέρι σε μέτρια κομμάτια, βάζοντας τα μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Κόβετε σε μικρά φετάκια το πορτοκάλι και το ρίχνετε μαζί με το κοτόπουλο μέσα στα λαχανικά. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα βάζο με καπάκι  ρίχνετε τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύετε πολύ καλά. Περιχύνετε με αυτό την σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.



SALAD WITH CHICKEN AND ORANGE
INGREDIENTS:
1 green lettuce
1 red lola
1 bunch arugula
1 bunch of spinach
1 medium orange
2 chicken fillets [cut into medium thickness]


MARINADE
4 tbsp olive oil
1 tbsp mint
1 tsp sweet paprika
4 tbsp orange juice
Salt - Pepper

Dressing
½  cup of tea olive oil
1 medium grapefruit [ juice ]
1 tbsp balsamic
1 tbsp mustard (gentle)
1 tbsp water
Salt - pepper


Put the chicken in a bowl and add the ingredients for the marinade .
Stir , cover with cling film and leave the chicken in the refrigerator for 3 hours.
When ready , drain the marinade in a nonstick skillet over medium- high heat sauté on all sides until lightly browned , about 10 minutes . Leave aside to cool .
Wash the vegetables and cut them by hand into medium-sized pieces , putting in a large salad bowl . Cut into small slices orange and pour the chicken with vegetables inside . In a large bowl or in a jar with lid pour the ingredients of the dressing and mix well . Pour this salad and serve immediately . Serve with goat cheese if desired.



0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!