Adele Bites : Chef
H αγαπημένη μας Chef, Adele Bites, εκμυστηρεύεται την συνταγή της για μοναδικά gingerbread cupcakes. Ακολουθείστε τις συμβουλές της κι ετοιμαστείτε να προσφέρετε μεγάλες συγκινήσεις στον ουρανίσκο σας!....
CUPCAKE ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
* ΥΛΙΚΑ: 150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
* 150γρ καστανή ζάχαρη
* 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1κ.γ τζίντζερ
* 1/2κ.γ κανέλλα
* 1κ.σ γάλα
FROSTING:
* 200γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
* 50γρ καστανή ζάχαρη
* 3κ.σ γάλα
* 200γρ ζάχαρη άχνη
* Λίγη κανέλλα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 με 175 βαθμούς.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
Κοσκινίζετε το αλεύρι, το τζίντζερ και την κανέλλα.
Ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα του βουτύρου τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι [κουταλιές] χτυπάτε ελαφρά και τέλος προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα.
Σε ένα ταψάκι με θήκες για cupcake γεμίζετε σε φορμάκια από μια κουταλιά της σούπας [ αν δείτε ότι είναι λίγο το μείγμα μέσα στο φορμάκι προσθέστε λίγο ακόμα].
Ψήνετε για 25 με 30 λεπτά περίπου ώσπου όταν βυθίσετε την μύτη από το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν για 30 λεπτά.
FROSTING
Λιώστε σε χαμηλή φωτιά 50γρ βούτυρο μαζί με την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε 2κ.σ γάλα. Ανακατέψτε για λίγο ακόμα και αφήστε το να κρυώσει καλά.
Σε ένα μπολ χτυπήστε δυνατά με το μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και ρίξτε στην συνέχεια σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη. Προσθέστε το μείγμα του λιωμένου βουτύρου και ανακατέψτε απαλά μέχρι να γίνει ένα απαλό και ελαφρύ frosting [ προσθέστε αν θέλετε ακόμα 1κ.σ γάλα αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό] .
Βάλτε το frosting σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αρχίστε να δημιουργείτε με φαντασία στα cupcake. Πριν τα σερβίρετε πασπαλίστε τα με λίγη κανέλλα.
INGREDIENTS
CUPCAKE ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
* ΥΛΙΚΑ: 150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
* 150γρ καστανή ζάχαρη
* 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1κ.γ τζίντζερ
* 1/2κ.γ κανέλλα
* 1κ.σ γάλα
FROSTING:
* 200γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
* 50γρ καστανή ζάχαρη
* 3κ.σ γάλα
* 200γρ ζάχαρη άχνη
* Λίγη κανέλλα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 με 175 βαθμούς.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
Κοσκινίζετε το αλεύρι, το τζίντζερ και την κανέλλα.
Ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα του βουτύρου τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι [κουταλιές] χτυπάτε ελαφρά και τέλος προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα.
Σε ένα ταψάκι με θήκες για cupcake γεμίζετε σε φορμάκια από μια κουταλιά της σούπας [ αν δείτε ότι είναι λίγο το μείγμα μέσα στο φορμάκι προσθέστε λίγο ακόμα].
Ψήνετε για 25 με 30 λεπτά περίπου ώσπου όταν βυθίσετε την μύτη από το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν για 30 λεπτά.
FROSTING
Λιώστε σε χαμηλή φωτιά 50γρ βούτυρο μαζί με την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε 2κ.σ γάλα. Ανακατέψτε για λίγο ακόμα και αφήστε το να κρυώσει καλά.
Σε ένα μπολ χτυπήστε δυνατά με το μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και ρίξτε στην συνέχεια σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη. Προσθέστε το μείγμα του λιωμένου βουτύρου και ανακατέψτε απαλά μέχρι να γίνει ένα απαλό και ελαφρύ frosting [ προσθέστε αν θέλετε ακόμα 1κ.σ γάλα αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό] .
Βάλτε το frosting σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αρχίστε να δημιουργείτε με φαντασία στα cupcake. Πριν τα σερβίρετε πασπαλίστε τα με λίγη κανέλλα.
INGREDIENTS
150 g butter, room temperature
150 g soft brown sugar
3 eggs
150 g self-raising flour
1 tsp ground ginger
½ tsp ground cinnamon
pinch freshly grated nutmeg
1 tbsp milk
For the frosting
200 g butter, at room temperature
50 g soft brown sugar
3 tbsp milk
200 g icing sugar
pinch ground cinnamon
150 g soft brown sugar
3 eggs
150 g self-raising flour
1 tsp ground ginger
½ tsp ground cinnamon
pinch freshly grated nutmeg
1 tbsp milk
For the frosting
200 g butter, at room temperature
50 g soft brown sugar
3 tbsp milk
200 g icing sugar
pinch ground cinnamon
Preheat the oven to 180C/160C fan/ gas 4.
Cream together the butter and sugar until light and fluffy.
Sift the flour together with the spices.
Gradually mix the eggs into the creamed butter and sugar alternating with the flour to stop the mix from curdling. Finally, stir through the milk.
Place 12 paper cupcake cases into a muffin tin and divide the mixture between them.
Bake for 15-20 minutes until golden and springy to the touch. Remove from the oven and cool on a wire rack.
For the frosting: while the cupcakes are cooking place 50 grams of the butter in a pan with the brown sugar and cook over a low heat until melted. Add 2 tablespoons of the milk and stir to form a thick glossy toffee sauce. Leave to one side to cool to room temperature.
In a large mixing bowl beat the butter until smooth, then start to sift in the icing sugar, stirring regularly. Add the toffee sauce and stir until thoroughly incorporated. Add a splash more of milk if the mixture seems too thick - the frosting should be light and creamy.
Put the frosting in a piping bag and pipe onto the cupcakes. Sprinkle with ground cinnamon before serving.
Gradually mix the eggs into the creamed butter and sugar alternating with the flour to stop the mix from curdling. Finally, stir through the milk.
Place 12 paper cupcake cases into a muffin tin and divide the mixture between them.
Bake for 15-20 minutes until golden and springy to the touch. Remove from the oven and cool on a wire rack.
For the frosting: while the cupcakes are cooking place 50 grams of the butter in a pan with the brown sugar and cook over a low heat until melted. Add 2 tablespoons of the milk and stir to form a thick glossy toffee sauce. Leave to one side to cool to room temperature.
In a large mixing bowl beat the butter until smooth, then start to sift in the icing sugar, stirring regularly. Add the toffee sauce and stir until thoroughly incorporated. Add a splash more of milk if the mixture seems too thick - the frosting should be light and creamy.
Put the frosting in a piping bag and pipe onto the cupcakes. Sprinkle with ground cinnamon before serving.
0 comments:
Post a Comment