A pinch of

01:41
0


Adele Bites : Chef 


H αγαπημένη μας Chef, Adele Bites, εκμυστηρεύεται την συνταγή της για μία μοναδική πατατόσουπα βελουτέ. Ακολουθείστε τις συμβουλές της κι ετοιμαστείτε να προσφέρετε μεγάλες συγκινήσεις στον ουρανίσκο σας!....


Cream of potato soup.

3 large potatoes diced
1 onion, diced
3 tablespoons butter
2 tablespoons all-purpose flour
5 cups chicken or vegetable broth
1/4 teaspoon dried thyme
salt to taste
1 cup cream
  1. Sauté the onion dices in the butter until they are tender and translucent but not browned. 
  2. Add the flour and stir and cook until a soft paste has formed but not browned.
  3. While still cooking, pour in 1/2 cup of the broth while stirring with a whisk.  Gradually add the rest of the broth, stirring to make the mixture smooth and not lumpy as if you were making gravy.  Continue cooking until the mixture is bubbly and has thickened.  Add the potatoes and thyme and cook for ten to fifteen minutes or until tender.  With a slotted spoon, remove about a third of the potatoes from the soup and set aside.
  4. Pour two to three cups of the remaining soup into your blender.  Puree the mixture until it is smooth.  Continue in batches until the entire soup is puréed. 
  5. Pour the soup through a strainer into a clean pan.  Press any piece through the sieve with the back of a spoon. 
  6. Salt the soup to taste.  Add the cream.  If the soup needs further thinning, add water.  Reheat and serve.
  7. Serve with Cheddar Cheese or bacon.

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ 


3 μεγάλες πατάτες σε κύβους
1 κρεμμύδι , κομμένο σε κύβους
Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 φλιτζάνια  ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
αλάτι για γεύση
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Σοτάρουμε  το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και και να αποκτήσει ημιδιαφανή όψη , αλλά όχι να ροδίσει .
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, και μαγειρεύουμε μέχρι να  σχηματιστεί μαλακή πάστα , αλλά όχι να ροδίσει .
Ενώ ακόμα μαγειρεύουμε , ρίχνουμε το 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό ,  ανακατεύοντας με ένα σύρμα . Σταδιακά προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό , ανακατεύοντας για να κάνει το μείγμα λείο και όχι με γρουμπούλια,  σαν  σάλτσα . Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το μείγμα να είναι αφρώδη και έχει πήξει . Προσθέτουμε τις πατάτες και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν . Με μια τρυπητή κουτάλα , αφαιρούμε περίπου το ένα τρίτο από τις πατάτες από τη σούπα και το βάζουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε δύο με τρία φλιτζάνια από την υπόλοιπη σούπα στο μπλέντερ  . Πολτοποιούμε  το μείγμα μέχρι να γίνει λείο . Συνεχίζουμε σε παρτίδες μέχρι να γίνει η σούπα πουρές .
Ρίχνουμε τη σούπα μέσα από ένα σουρωτήρι σε ένα καθαρό τηγάνι . Πατάμε οποιοδήποτε κομμάτι έχει μείνει μέσα από το κόσκινο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού .
Αλατίζουμε την σούπα μας. Προσθέτουμε  την κρέμα γάλακτος . Αν η σούπα χρειάζεται περαιτέρω αραίωση , προσθέτουμε νερό . Την ζεσταίνουμε και σερβίρουμε .

0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!