A pinch of

15:24
0
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 




Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλούμε εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής να συμμετάσχετε στην 8η Επιστημονική της εκδήλωση που θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Σάββατο, στο Συνεδριακό της Κέντρο (Παπανικολή 6-10, Χαλάνδρι, Αθήνα), με θέμα «Δωροδοκία –Δωροληψία στην Υγεία».


Σας περιμένουμε σε αυτή την ημερίδα,που το θέμα της κατά καιρούς έχει απασχολήσει ειδικούς, ιατρούς, οικονομολόγους, νομικούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς αλλά και τον κάθε πολίτη στην καθημερινότητά του. Άτυπες πληρωμές φαίνονται ότι γίνονται συνήθως για την απόκτηση πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη,την παράκαμψη της λίστας αναμονής και την εξασφάλιση περίθαλψης από συγκεκριμένο ειδικό ιατρό.

Εκτός από τέτοιες περιπτώσεις ήσσονος σημασίας αλλά σημαντικού αριθμού, διαφθορά μεγάλης κλίμακος αφορά το κράτος και τη σχέση με τις προμήθειες φαρμακευτικών υλικών ως και εν γένει υγειονομικών υλικών. Η διαφθορά αυτή καθ’ εαυτή, έχει ηθική διάσταση και οδηγεί σε μια σειρά ποινικών αδικημάτων όπως η δωροδοκία, η απάτη, η απιστία, η παράβαση καθήκοντος.

Ποιοι είναι αυτοί οι μερικοί και γενικοί παράγοντες που όταν συντρέχουν, επωάζουν, υποθάλπουν τη διαπλοκή με οικονομικό όφελος και με αντίστοιχη ζημία του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των Πολιτών της κοινωνίας συνολικά; Θα είναι πιστεύω πολύ χρήσιμα αυτά τα συμπεράσματα και τα προτεινόμενα μέτρα που θα καταλήξουν οι έγκριτοι ομιλητές μας. Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΕΑ Παπανικολή 6-10, Χαλάνδρι, Αθήνα 15232
Τηλ:210 6800525, Fax: 210 6800521,
e-mail: info@eeai.gr,

www.eeai.gr 

Καθηγητής Ευγένιος Κουμαντάκης Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής

Δρ. Κωνσταντίνος Ι.Πάντος Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής

0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!