A pinch of

05:57
0
Ingredients


1 cup creamy peanut butter
3/4 cup brown sugar
1 large egg

1/2 teaspoon baking soda (or 2tsps baking powder)
1/4 teaspoon salt
1 vanilla
1 cup semisweet chocolate morsels (or chocolate pieces)
Parchment paper
Preparation


1. Preheat oven to 350°. Stir together peanut butter and next 4 ingredients in a medium bowl until well blended. Stir in chocolate morsels.
2. Drop dough by rounded tablespoonfuls 2 inches apart onto parchment paper-lined baking sheets.
3. Bake at 350° for 12 to 14 minutes or until puffed and lightly browned. Cool on baking sheets on a wire rack 5 minutes. Transfer to wire rack, and let cool 15 minutes.




1 φλιτζάνι τσαγιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
3/4 φλιτζανιού (τσαγιού) καφέ ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (η 1 1/2
 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπεικιν παουντερ)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια
1 φλιτζάνι  κομματάκια σοκολάτας
λαδόκολλα για το ταψί



1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Ανακατεύουμε  μαζί το φυστικοβούτυρο και τα υπόλοιπα πέντε υλικά  σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
2. Παίρνουμε την  ζύμης χρησιμοποιώντας κουτάλι της σούπας και το αφήνουμε στην λαδόκολλα. Επειτα το πατάμε λίγο με το κουτάλι για να απλώσει.
3. Ψήνουμε στους 180 ° C για 12 έως 14 λεπτά ή μέχρι να φουσκώνουν και να ροδίσουν ελαφρά.


Αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά γιατί είναι πολύ μαλακή η ζύμη. 

0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!