A pinch of

10:02
0
   


'Ενα παντοπωλείο-deli  στην Ηφαίστου, ανάμεσα σε άλλα καταστήματα με ρούχα και παπούτσια μου τράβηξε το βλέμμα εχθές και αποφάσισα να το εξερευνήσω. Δεν νομίζω ότι μπορώ πραγματικά να περιγράψω τα συναισθήματα που ένιωσα όταν μίλησα με έναν από τους δυο ιδιοκτήτες και την σχεδόν συντοπίτισσα μου υπάλληλο τους. Νοσταλγία για τον έναν τόπο καταγωγής μου, νοσταλγία και για τον άλλον, χαρά γιατί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στο κατάστημα τους, περηφάνια γιατί όλα τους τα προϊόντα είναι άριστης ποιότητας και μοναδικά τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.. 







Μα ένιωσα και ζεστασιά, ένιωσα αγάπη για τα πραγματικά Ελληνικά προϊόντα μας, ένιωσα δέος γιατί έμαθα όχι απλά τι ακριβώς δοκίμαζα, αλλά και τον τρόπο παραγωγής του κάθε γευστικότατου προϊόντος.  







Αγνά, από μικρούς παραγωγούς και πάντα με προδιαγραφές ποιότητας και γεύσης. Ποικιλία αλλαντικών και λουκάνικα από το Μουλκιώτη, νοστιμότατα τυριά όπως το παλαιομένο κασέρι Προίκα και η φέτα Ζήρειας. 








Επίσης, παξιμάδια από το φούρνο του Νικητέα στη Σπάρτη, λαλάγγια βότανα και μυρωδικά από το αγρόκτημα Πράσινο Πέταλο στον Ταϋγετο, σάλτσες Τσεντεμίδη, χειροποίητες καραμέλες Ναξία και μια πλούσια συλλογή από όλες σχεδόν τις ελληνικές μπύρες. 


(http://www.touristorama.com)





Βελούδινο γιαούρτι από τη Μονή Μακαριωτίσσης στη Βοιωτία για να το απολαύσετε σκέτο ή με μέλι και καρύδια ή με ροδοζάχαρη του Ερμείδη από τα Καλάβρυτα,














Πραγματικά ένα από τα καλύτερα παντοπωλεία της Αθήνας. ένα αληθινό διαμάντι στην καρδιά της πόλης. 

































Θα το βρείτε 

Ηφαίστου 9, Μοναστηράκι, Αθήνα 

2103254890

Ανοιχτά όλο το χρόνο, Καθημερινά: 9:00 π.μ. - 11:00 μ.μ.




0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!