A pinch of

23:02
1


Ποιος είπε πως δεν μπορεί μια γυναίκα να διευθύνει μια ολόκληρη εταιρεία, να είναι popular στα social media, να είναι παράλληλα κουκλάρα που θα βγαίνει έξω το βράδυ με ψηλοτάκουνα, έντονο μακιγιάζ, θα γελάσει με την ψύχη της και θα αφήνει με ανοιχτό το στόμα κάτι κακόμοιρους τύπους που θα σκέπτονται πως όλα αυτά τα απέκτησε επειδή κουνήθηκε στον τάδε η τον δείνα για μια βραδιά;… Ελάτε τώρα, ας γελάσω!!!
Χαχαχαχα σαφώς και υπάρχουν τέτοιες γυναίκες και πολύ καλύτερες, αξιοζήλευτες από όλους, που το βράδυ θα φορέσουν τις πυτζαμούλες με τα αρκουδάκια και θα πέσουν για ύπνο μόνες τους ή όχι!!! Που ξυπνούν στα μαύρα τους τα χάλια, αλλά με λίγο μακιγιάζ όλα διορθώνονται.

Η αλήθεια είναι οτι οι περισσότερες έχουν σπουδάσει κιόλας κι έχουν καταναλώσει εργατοώρες πάνω από τα βιβλία βάζοντας άλλες προτεραιότητες τη δεδομένη περίοδο στη ζωή τους…

 Όμως έχουν μάθει να ξεχωρίζουν στιγμές και καταστάσεις και μπορεί να τις ακούσετε να χασκογελάνε με τις φίλες τους, να ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ με ένα κότσο από μολύβι στο κεφάλι, να βρίσκονται σε μια παρέα τη νύχτα και να χορεύουν σαν να τις έχουν μόλις ξαμολήσει από το Δαφνί ή να κατεβαίνουν από ένα υπερπολυτελές αμάξι ως οι νέες femme fatale!!!

Τι σημαίνει αυτό;  Πήγαν με όποιον βρέθηκε στο διάβα τους για να καταφέρουν κάτι;
Μπαααα μαζευτείτε λιγάκι και ανεβάστε τον πήχη για τις περισσότερες από αυτές. Απλά είναι το ‘πακέτο’ !!!!
Χωρίς απαραίτητα να διαθέτουν εκτυφλωτική ομορφιά τραβάνε τα βλέμματα…Χωρίς απαραίτητα να μιλούν πολύ, είναι τετραπέρατες. Μπορούν με την ίδια ευκολία να φτιάξουν παστίτσιο όσο και με το να συζητήσουν για το άνοιγμα της χώρας στις διεθνείς αγορές…
Τόσο απλά και χωρίς πολύ κόπο.

Υπάρχουν όμως και κάποιες από αυτές ιδιαίτερα παρεξηγημένες από το ευρύ κοινό…

Κάποια επαγγέλματα όπως οι Δημόσιες Σχέσεις που λέμε εμείς εδώ ή Public Relations όπως λένε οι άλλοι , που ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως είναι τα κοριτσάκια με ένα τσιγάρο στο χέρι στη πόρτα του εκάστοτε μαγαζιού που κοιτάζουν αφ υψηλού τον κόσμο και περιμένουν να πάει πέντε για να σχολάσουν…
Νο no no !! Υπάρχουν κι άλλες βρε!!! Αυτές που τα έχουν διαβάσει, τα έχουν σπουδάσει, που θα τρέξουν για τα γραφειοκρατικά της επιχείρησης, που θα διαχειριστούν και θα διεκπεραιώσουν τα παράπονα και τις παρατηρήσεις του κοινού, θα εξυπηρετήσουν άπαντες, θα τρέξουν για χορηγίες, θα απαντήσουν στα τηλεφώνα, στα εμαιλ, αυτές που είναι από τη φύση τους κοινωνικά πλάσματα, και με το χαμόγελο στα χείλη κάθε πρωί και βράδυ φροντίζουν περνώντας καλά οι ίδιες πάνω απ όλα να κάνουν και τους θαμώνες/ πελάτες να περνάνε καλά με ιδέες και το τρόπους χωρίς να υποβιβάσουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια τους.

Αυτό καθιστά σαφές πως κάνουν τη διάφορα και αυτό δεν αρέσει σε πολύ κόσμο.. Σαν κι αυτό το επάγγελμα υπάρχουν πολλά που καταλήγουν στο γεγονός πως όλες αυτές οι έντονες προσωπικότητες όταν γυρίζουν και κλείνουν την πόρτα του σπιτιού τους θα κάνουν ότι και οι περισσότερες. Λάτζα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, πλυντήριο, άπλωμα, σιδέρωμα, μαγείρεμα κλπ κλπ αλλά θα ρίξουν και μια φώτο στο facebook έτσι για την αλητεία...Θα μιλήσουν με τις φίλες τους τα περί sex and the city και θα πέσουν για νανάκια.

Καταληκτικά ήθελα απλά να καταλάβετε πως μια γυναίκα θορυβώδης, όμορφη, κοινωνική και παράλληλα νοικοκυρά που εσείς μπορεί να την κρίνετε μόνο και μόνο από ένα προφίλ στα μέσα μαζικής δικτύωσης ή από μια εμφάνιση της σε ένα μαγαζί μπορεί να είναι πολύ περισσότερα ή πολύ λιγότερα απ’ όσα φαντάζεστε. Μπορεί να είναι και δυναμική και έξυπνη αλλά και εξαιρετική επαγγελματίας. Μπορεί να βρίσκεται σε σχέση και να ζηλεύει σαν ύαινα αλλά την άλλη μέρα να πάει στη δουλεία της σαν να μη τρέχει τίποτα γιατί ξέρει να προστατεύει τον εαυτό της πάνω απ όλα. Γι’ αυτό μην μπερδεύεστε λέμε, μην βγάζετε συμπεράσματα έτσι στο φτερό γιατί θα πέσετε πολύ έξω και δεν έχει κανένα νόημα απολύτως. Αυτά…
Πάω για μαγείρεμα γιατί πείνασα…

Χαρά Ορφανού

1 comments:

  1. καλογραμμενο και αληθινο!!!!
    μπραβο!!!

    ReplyDelete

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!