Bunny Easter Cake and Egg-sy Cupcakes with buttercream frosting |
Συνταγή για μπισκότα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις225γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη
100γρ ζάχαρη άχνη
1κ.γ μπέικιν πάουντερ
1κ.γ εσάνς πορτοκαλιού ή πικραμύγδαλου
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ρίξτε την ζάχαρη άχνη, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το εσάνς πορτοκαλιού ή πικραμύγδαλου.
Ζυμώνετε καλά και αν κολλάει στα χέρια σας λίγο η ζύμη προσθέστε πολύ λίγο αλεύρι ακόμα. Αφήστε την ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Όταν είστε έτοιμοι για να φτιάξετε τα μπισκοτάκια αλευρώστε ελαφρά την επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίξτε φύλλο πάχους μισό με ένα εκατοστό. Κόψτε με κου-πατ μπισκοτάκια και βάλτε σε ρηχό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Τα μπισκοτάκια θα είναι αρκετά λευκά, δεν θέλουμε να ροδίσουν.
Οπότε προσοχή στην ώρα. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να τα γλασάρετε ή απλά να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
Red Velvet Easter Heart cake and Sugar Cookies & basket cupcakes |
Ingredients for 30 cookies
300g flour for all uses
225gr butter
200gr caster sugar
100gr confectioners sugar
1tsp baking powder
1tsp orange or almond essence
Wip the butter with the caster sugar until fluffy and then pour in the confectioner sugar , baking powder, flour and orange or almond essence .
Knead well and if the dough sticks to your hands add a little more flour . Leave the dough in the fridge for 30 minutes to rest.
When you're ready to make biscuits lightly flour the surface and with rolling pin spread the though achieving a thickness about half a centimeter. Using cookie cutters cut cookies and place in a shallow baking pan lined with parchment paper .
Bake in preheated oven at 170 degrees for 15 minutes.
The cookies will be quite white , we do not want them dark, and if so, use cocoa powder in the dough while kneading.
Attention on the time . Decorate as desired.
300g flour for all uses
225gr butter
200gr caster sugar
100gr confectioners sugar
1tsp baking powder
1tsp orange or almond essence
Wip the butter with the caster sugar until fluffy and then pour in the confectioner sugar , baking powder, flour and orange or almond essence .
Knead well and if the dough sticks to your hands add a little more flour . Leave the dough in the fridge for 30 minutes to rest.
When you're ready to make biscuits lightly flour the surface and with rolling pin spread the though achieving a thickness about half a centimeter. Using cookie cutters cut cookies and place in a shallow baking pan lined with parchment paper .
Bake in preheated oven at 170 degrees for 15 minutes.
The cookies will be quite white , we do not want them dark, and if so, use cocoa powder in the dough while kneading.
Attention on the time . Decorate as desired.
Royal Icing
2 ασπράδια αυγών
900 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
Χτυπάμε τα αυγά και τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη ώσπου να σκληρύνει και να μοιάζει με σαντιγί
Διατηρείτε (προσωρινά) σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη στο ψυγείο.
Royal Icing
2 egg yolks
900 grams of caster sugar
1 teaspoon lemon juice
Beat the eggs and lemon juice and slowly add the powdered sugar until it hardens and resembles whipped cream
Keep (temporarily) covered with plastic wrap in the refrigerator.
0 comments:
Post a Comment