A pinch of

07:08
0






There’s nothing better than a good friend, except a good friend with a Chocolate Egg!












Bunny Easter Cake and Egg-sy Cupcakes with buttercream frosting 

                                                              Συνταγή για μπισκότα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη
100γρ ζάχαρη άχνη
1κ.γ μπέικιν πάουντερ
1κ.γ εσάνς πορτοκαλιού ή πικραμύγδαλου
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ρίξτε την ζάχαρη άχνη, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το εσάνς πορτοκαλιού ή πικραμύγδαλου.
Ζυμώνετε καλά και αν κολλάει στα χέρια σας λίγο η ζύμη προσθέστε πολύ λίγο αλεύρι ακόμα. Αφήστε την ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Όταν είστε έτοιμοι για να φτιάξετε τα μπισκοτάκια αλευρώστε ελαφρά την επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίξτε φύλλο πάχους μισό με ένα εκατοστό. Κόψτε με κου-πατ μπισκοτάκια και βάλτε σε ρηχό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Τα μπισκοτάκια θα είναι αρκετά λευκά, δεν θέλουμε να ροδίσουν.
Οπότε προσοχή στην ώρα. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να τα γλασάρετε ή   απλά να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.


Red Velvet Easter Heart cake and Sugar Cookies & basket cupcakes 
Sugar Cookies Recipe
Ingredients for 30 cookies

300g flour for all uses
225gr butter
200gr caster sugar
100gr confectioners sugar
1tsp baking powder
1tsp orange or almond essence


Wip the butter with the caster sugar until fluffy and then pour in the confectioner  sugar , baking powder, flour and orange or almond essence .
Knead well and if  the dough sticks to your hands add a little more flour . Leave the dough in the fridge for 30 minutes to rest.
When you're ready to make biscuits lightly flour the  surface and with rolling pin spread the though achieving a thickness about half a centimeter. Using cookie cutters  cut cookies and place in a shallow baking pan lined with parchment paper .
Bake in preheated oven at 170 degrees for 15 minutes.
The cookies  will be quite white , we do not want them dark, and if so, use cocoa powder in the dough while kneading. 
Attention on the time . Decorate as desired.




Royal Icing  

2 ασπράδια αυγών
900 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι 

Χτυπάμε τα αυγά και τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη ώσπου να σκληρύνει και να μοιάζει με σαντιγί
Διατηρείτε (προσωρινά) σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη στο ψυγείο.  




Royal Icing 

2 egg yolks 
900 grams of caster sugar 
1 teaspoon lemon juice 

Beat the eggs and lemon juice and slowly add the powdered sugar until it hardens and resembles whipped cream 
Keep (temporarily) covered with plastic wrap in the refrigerator.


0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!