A pinch of

10:46
0



Lasagna Mostaccioli 

My clever father wanted Mostaccioli the other day.. However, it wasn't the pasta he was referring to, but the meat and cheese combo he loves.. So, he came up with his own recipe from scratch and used lasagna instead..
Way to go dad, you made the most mouth watering absolutely yummiest dish ever..









Recipe:

Ingredients 
1 package Lasagna
800gr ground beef
2 onions chopped
1 long bell pepper chopped
1 carrot chopped
1 garlic clove, minced
1 small glass of wine
salt pepper to taste
2 tomatoes diced
1 can (6 ounces) tomato paste
1 glass water
1 teaspoon sugar
2 large cups shredded mozzarella cheese (this is used mostly while layering) 
1 large cup grated Parmesan cheese

 Directions:
Preheat oven to 350 °. Cook lasagna al dente ; drain and set aside. Meanwhile, in a large saucepan, cook beef and onion over medium heat until meat is no longer pink. Add garlic; cook 1 minute. Add in wine . Drain Stir in tomatoes, water and paste, salt, sugar, pepper , carrot and red bell pepper. Bring to a boil. Reduce heat; simmer, uncovered, 30 minutes, stirring occasionally. Layer as many lasagna fit to cover the bottom into a 13x9-in. baking dish. Spoon one layer of minced meat evenly,sprinkle with mozzarella cheese;sprinkle with (less) parmesan cheese. Layer with lasagna again, and then layer again with remaining meat mixture. Sprinkle with Parmesan cheese and mozzarela cheese. Finally layer remaining lasagna and sprinkle with remaining cheese. Cover and bake 30-35 minutes or until heated through. Let stand 5 minutes before serving.
Makes 10-12 servings.


Συνταγή :
Υλικά

1 πακέτο λαζάνια

Μοσχαρίσιο κιμά 800gr
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο , ψιλοκομμένο
Λίγο λάδι για το τσιγαρισμα..

1 μικρό ποτήρι κρασί
αλάτι πιπέρι για τη γεύση
2 ντομάτες σε κύβους
1 κονσέρβα (6 ουγγιές) πάστα ντομάτας
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα ( αυτή θα χρησιμοποιείτε κυρίως στις στρώσεις )
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Οδηγίες :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° . Βράζουμε τα λαζάνια al dente , τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ , σε μια μεγάλη κατσαρόλα , τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μην είναι κόκκινο . Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ενα λεπάκι ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί .
Ανακατεύουμε τις ντομάτες , το νερό και την πάστα , αλάτι, ζάχαρη , πιπέρι , καρότο και την πιπεριά Φλωρίνης  . Αφήνουμε να πάρει βράση . Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα . Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί.

Τοποθετούμε μια στρώση λαζάνια σε ένα (ελαφρά λαδωμένο)  ταψί . Ρίχνουμε σιγά σιγά τον κιμά ομοιόμορφα , πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα.  Πασπαλίζουμε με  ( λιγότερο) τυρί παρμεζάνα . Ξαναστρώνουμε  με λαζάνια και πάλι , και στη συνέχεια με το υπόλοιπο μείγμα του κιμά . Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα  και (λιγότερη) παρμεζάνα  . Τέλος τοποθετούμε τα υπόλοιπα λαζάνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί .
Ψήνουμε 30-35 λεπτά ή μέχρι να να ροδίσει η επιφάνεια.   Αφήνουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά πριν σερβίρουμε.

10-12 μερίδες .

Alexandra Lavida..

0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!