A pinch of

08:58
0
Cooking With George Spyropoulos 


Easy & Delicious cooking with our friend George "The Cook"



Chicken with smoked paprika, mint and mastic


    
       

        
        1 chicken (about 1,200 g )
         500gr orzo
         50ml olive oil
         2 limes
         16 mint leaves
         50g butter ( room temperature )
         150ml Mastic
         2 green shallots  chopped
         2 Tomatoes
         About 20g smoked paprika     



Wash the chicken thoroughly , salt and pepper inside and out.
Place in a baking dish and coat with butter. Baste the chicken with the lime juice, the mastic and pour paprika at all points . Place the two  2 lemoncups you have saved internally with 6 pieces of mint in them . Add water in the pan till the middle  and bake at 220c for 40 min.

In a saucepan , heat the olive oil and saute the shallots . Add the orzo , stirring until polished and pour in the rest of mastic . Pour zest from the second lime, chopped mint leaves , diced tomatoes and 250ml chicken broth . Let it boil for 10 .

Then add the orzo in chicken and bake at 180c for 20min .If necessary add a little water .

Serve in a shallow dish with orzo under  a piece of chicken and a tuft of mint.





ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ , ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

         1 Κοτόπουλο (περίπου 1,200γρ)
         500γρ κριθαράκι
         50ml Ελαιόλαδο
         2 lime
         16 φύλλα δυόσμου
         50γρ βούτυρο (θερμοκρασίας δωματίου)
         150ml Μαστίχα
         2 φ.κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
         2 Ντομάτες
         20γρ περίπου καπνιστή πάπρικα



Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
Το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το αλείφουμε με το βούτυρο.Στη συνέχεια αλείφουμε το κοτόπουλο με το στυμμένο lime, τα 100ml μαστίχα και ρίχνουμε βροχηδόν την πάπρικα σε όλα  τα σημεία του. Τοποθετούμε τις 2 λεμονόκουπες εσωτερικά μαζί με 6 φύλλα δυόσμου.Προσθέτουμε υγρά στο ταψί μέχρι την μέση του κοτόπουλου και ψήνουμε στους 220c για 40΄περίπου.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2΄τα φ.κρεμμυδάκια.Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει και το σβήνουμε με την υπόλοιπη μαστίχα. Ρίχνουμε ξύσμα από το δεύτερο lime ,τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ,τις ντομάτες σε κύβους και 250ml ζωμό κοτόπουλου.Το αφήνουμε να βράσει για 10΄.

Έπειτα προσθέτουμε το κριθαράκι στο κοτόπουλο και ψήνουμε στους 180c αλλά 20΄περίπου.Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο με το κριθαράκι για βάση και πάνω ένα κομμάτι κοτόπουλου και μια τούφα δυόσμο.



0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!