Cooking With George Spyropoulos
Easy & Delicious cooking with our friend George "The Cook"
Chicken with smoked paprika, mint and mastic
1 chicken (about 1,200 g )
500gr orzo
50ml olive oil
2 limes
16 mint leaves
50g butter ( room temperature )
150ml Mastic
2 green shallots chopped
2 Tomatoes
About 20g smoked paprika
Wash the chicken thoroughly , salt and pepper inside and out.
Place in a baking dish and coat with butter. Baste the chicken with the lime juice, the mastic and pour paprika at all points . Place the two 2 lemoncups you have saved internally with 6 pieces of mint in them . Add water in the pan till the middle and bake at 220c for 40 min.
In a saucepan , heat the olive oil and saute the shallots . Add the orzo , stirring until polished and pour in the rest of mastic . Pour zest from the second lime, chopped mint leaves , diced tomatoes and 250ml chicken broth . Let it boil for 10 .
Then add the orzo in chicken and bake at 180c for 20min .If necessary add a little water .
Serve in a shallow dish with orzo under a piece of chicken and a tuft of mint.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ , ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
1 Κοτόπουλο (περίπου 1,200γρ)
500γρ κριθαράκι
50ml Ελαιόλαδο
2 lime
16 φύλλα δυόσμου
50γρ βούτυρο (θερμοκρασίας δωματίου)
150ml Μαστίχα
2 φ.κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 Ντομάτες
20γρ περίπου καπνιστή πάπρικα
Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
Το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το αλείφουμε με το βούτυρο.Στη συνέχεια αλείφουμε το κοτόπουλο με το στυμμένο lime, τα 100ml μαστίχα και ρίχνουμε βροχηδόν την πάπρικα σε όλα τα σημεία του. Τοποθετούμε τις 2 λεμονόκουπες εσωτερικά μαζί με 6 φύλλα δυόσμου.Προσθέτουμε υγρά στο ταψί μέχρι την μέση του κοτόπουλου και ψήνουμε στους 220c για 40΄περίπου.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2΄τα φ.κρεμμυδάκια.Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει και το σβήνουμε με την υπόλοιπη μαστίχα. Ρίχνουμε ξύσμα από το δεύτερο lime ,τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ,τις ντομάτες σε κύβους και 250ml ζωμό κοτόπουλου.Το αφήνουμε να βράσει για 10΄.
Έπειτα προσθέτουμε το κριθαράκι στο κοτόπουλο και ψήνουμε στους 180c αλλά 20΄περίπου.Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο με το κριθαράκι για βάση και πάνω ένα κομμάτι κοτόπουλου και μια τούφα δυόσμο.
Easy & Delicious cooking with our friend George "The Cook"
Chicken with smoked paprika, mint and mastic
1 chicken (about 1,200 g )
500gr orzo
50ml olive oil
2 limes
16 mint leaves
50g butter ( room temperature )
150ml Mastic
2 green shallots chopped
2 Tomatoes
About 20g smoked paprika
Wash the chicken thoroughly , salt and pepper inside and out.
Place in a baking dish and coat with butter. Baste the chicken with the lime juice, the mastic and pour paprika at all points . Place the two 2 lemoncups you have saved internally with 6 pieces of mint in them . Add water in the pan till the middle and bake at 220c for 40 min.
In a saucepan , heat the olive oil and saute the shallots . Add the orzo , stirring until polished and pour in the rest of mastic . Pour zest from the second lime, chopped mint leaves , diced tomatoes and 250ml chicken broth . Let it boil for 10 .
Then add the orzo in chicken and bake at 180c for 20min .If necessary add a little water .
Serve in a shallow dish with orzo under a piece of chicken and a tuft of mint.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ , ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
1 Κοτόπουλο (περίπου 1,200γρ)
500γρ κριθαράκι
50ml Ελαιόλαδο
2 lime
16 φύλλα δυόσμου
50γρ βούτυρο (θερμοκρασίας δωματίου)
150ml Μαστίχα
2 φ.κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 Ντομάτες
20γρ περίπου καπνιστή πάπρικα
Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
Το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το αλείφουμε με το βούτυρο.Στη συνέχεια αλείφουμε το κοτόπουλο με το στυμμένο lime, τα 100ml μαστίχα και ρίχνουμε βροχηδόν την πάπρικα σε όλα τα σημεία του. Τοποθετούμε τις 2 λεμονόκουπες εσωτερικά μαζί με 6 φύλλα δυόσμου.Προσθέτουμε υγρά στο ταψί μέχρι την μέση του κοτόπουλου και ψήνουμε στους 220c για 40΄περίπου.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2΄τα φ.κρεμμυδάκια.Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει και το σβήνουμε με την υπόλοιπη μαστίχα. Ρίχνουμε ξύσμα από το δεύτερο lime ,τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ,τις ντομάτες σε κύβους και 250ml ζωμό κοτόπουλου.Το αφήνουμε να βράσει για 10΄.
Έπειτα προσθέτουμε το κριθαράκι στο κοτόπουλο και ψήνουμε στους 180c αλλά 20΄περίπου.Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο με το κριθαράκι για βάση και πάνω ένα κομμάτι κοτόπουλου και μια τούφα δυόσμο.
0 comments:
Post a Comment