(A)DELICIOUS
Adele Bites : Chef
PORK CHOPS WITH SCENTED MASHED SWEETPOTATO
Ingredients :
• 2-4 pork chops
• Sesame
• Olive oil
For the mashed sweetpotato
• 400 g sweet potatoes , chopped
• 2 tbsp chopped fresh ginger
• 40 g butter
• 1 tbsp honey
• A little milk
• 1 tbsp coriander leaves
In a saucepan of boiling salted water, put sweet potatoes and ginger to boil for 10 minutes or until soft enough. Then drain and mash adding butter, honey and milk until it forms a smooth batter . Finally add the coriander . Press 1 side of each pork steak into the sesame seeds to coat very well and place them in a pan with a little olive oil. Saute the steaks on both sides until golden brown . Serve the steaks with mashed sweet potatoes and if desired, vegetables .
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
• 2-4 χοιρινές μπριζόλες
• Σουσάμι
• Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
• 400 γρ γλυκοπατάτες ψιλοκομμένες
• 2 κ.σ τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
• 40 γρ βούτυρο
• 1 κ.σ μέλι
• Λίγο γάλα
• 1 κ.σ φύλλα κόλιανδρο
Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βάζετε τις γλυκοπατάτες και το τζίντζερ να
βράσουν για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Στην συνέχεια τις στραγγίζετε και τις πολτοποιείτε προσθέτοντας το βούτυρο , το μέλι και
το γάλα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Τέλος ρίχνετε τον κόλιανδρο.
Πανάρετε τις μπριζόλες με το σουσάμι πολύ καλά , και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο
ελαιόλαδο σοτάρετε τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε τις μπριζόλες με τον πουρέ γλυκοπατάτας και αν θέλετε και με λαχανικά.
Ingredients :
• 2-4 pork chops
• Sesame
• Olive oil
For the mashed sweetpotato
• 400 g sweet potatoes , chopped
• 2 tbsp chopped fresh ginger
• 40 g butter
• 1 tbsp honey
• A little milk
• 1 tbsp coriander leaves
In a saucepan of boiling salted water, put sweet potatoes and ginger to boil for 10 minutes or until soft enough. Then drain and mash adding butter, honey and milk until it forms a smooth batter . Finally add the coriander . Press 1 side of each pork steak into the sesame seeds to coat very well and place them in a pan with a little olive oil. Saute the steaks on both sides until golden brown . Serve the steaks with mashed sweet potatoes and if desired, vegetables .
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
• 2-4 χοιρινές μπριζόλες
• Σουσάμι
• Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
• 400 γρ γλυκοπατάτες ψιλοκομμένες
• 2 κ.σ τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
• 40 γρ βούτυρο
• 1 κ.σ μέλι
• Λίγο γάλα
• 1 κ.σ φύλλα κόλιανδρο
Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βάζετε τις γλυκοπατάτες και το τζίντζερ να
βράσουν για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Στην συνέχεια τις στραγγίζετε και τις πολτοποιείτε προσθέτοντας το βούτυρο , το μέλι και
το γάλα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Τέλος ρίχνετε τον κόλιανδρο.
Πανάρετε τις μπριζόλες με το σουσάμι πολύ καλά , και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο
ελαιόλαδο σοτάρετε τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε τις μπριζόλες με τον πουρέ γλυκοπατάτας και αν θέλετε και με λαχανικά.
0 comments:
Post a Comment