A pinch of

14:10
0


Women: Tattoo or no Tattoo
Ένα αστέρι στον ώμο, ένα μονόγραμμα στο χέρι, μια καρδιά στην πλάτη, ένα σύμβολο που θέλουν να έχουν χαραγμένο οι γυναίκες στο δέρμα τους. Ένα άλλο νόημα στην εμφάνιση… Σίγουρα διαφορετικό!
Είναι μια αρχέγονη πολυνησιακή παράδοση, αλλά διαδόθηκε από τις παλιές συνήθειες των ναυτικών και εκ των υστέρων των φυλακών διαγράφοντας την ιστορία του στο πέρασμα των χρόνων. Αργότερα μπήκε στην ζωή των ροκάδων και των θιασωτών της punk σκηνής και έφτασε ως τις μέρες μας να γίνεται must do trend. Καθημερινά το συναντάμε σε όλο και περισσότερες γυναίκες χωρίς πλέον να σοκάρει ή να αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό φαινόμενο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες κοινωνικής ψυχολογίας το κίνητρο στις περισσότερες περιπτώσεις διαφέρει. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια ταυτότητα, να μετατρέψουν μια στιγμή της ζωής τους σε αιώνια ή να δελεάσουν την τύχη τους. Σύμφωνα με την Christine Arbisio (ψυχαναλύτρια) η τέχνη του τατουάζ αποτελεί ένα νέο είδος θρησκείας για τις γυναίκες. Ακόμα και ο πόνος που συνοδεύει το εθιμοτυπικό παίζει τον δικό του ρόλο στην λειτουργία μύησης.
Ένα tattoo μεταλλάσει και ορίζει εκ νέου το σώμα. Έχει να μας πει πολλά όταν το βλέπουμε σε μια γυναίκα. Μας μιλάει για πόθο, για έρωτα, για αγάπη, νοσταλγία ακόμα και για μυστήριο. Είναι ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ μυαλού και σάρκας. Παρόλα αυτά γερνάει, αλλοιώνεται, θολώνει. «Και τι έγινε; Εμείς δεν γερνάμε μαζί με αυτά;» Ο,τι τατουάζ και να κάνει μια γυναίκα πάντα θα υποδηλώνει κάτι για την προσωπικότητα της. Η αξία παρόλα αυτά βρίσκεται πάντα στο διαφορετικό.
Έρευνα του γαλλικού πανεπιστημίου της Βρετάνης έδειξε πως οι “tattoo’d ladies” είναι πιο σέξι και πιο προσιτές από ότι οι γυναίκες που δεν έχουν κάνει. Δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα στο επαγγελματικό τους κομμάτι εφόσον δεν προσβάλει την αισθητική του άλλου, ενώ αντιθέτως δίνει άλλη αίσθηση ομορφιάς αναλόγως την επιλογή του σχεδίου και το σημείο που θα «χτυπηθεί» όπως λέγεται στην γλώσσα των επαγγελματιών.
Όπως και να έχει, εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει μια άλλη εποχή με διαφορετικά δεδομένα ομορφιάς σε όλους τους τομείς το αν η «δερματοστιξία» όπως λέγεται στα ελληνικά, είναι ένα από αυτά τα δεδομένα θα το δείξει ο χρόνος, ο κόσμος και η ιστορία. Οι γυναίκες έχουν περάσει σε άλλο level όσον αφορά την εμφάνιση και μπορούν να πλέον πουν πολλά είτε χαράζοντας ένα μικρό τιγράκι στο λαιμό τους είτε αφήνοντας το σώμα τους ανέπαφο από τα μελάνια.
 Ολοκληρώνοντας, το τατουάζ σίγουρα είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει, γι αυτό και θα πρέπει να γίνεται χωρίς πίεση και μετά από ώριμη σκέψη. Σημαντικό είναι να συμβαδίζει με τον χαρακτήρα μας. Κάθε αλλαγή που κάνουμε να προσαρμόζεται στο άτομο, όχι το άτομο στην αλλαγή.



Χαρά Ορφανού



0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!