A pinch of

09:56
0

Διατροφή & Άνοιξη
Μάρτιος...!Άνοιξη...!...μα αμέσως η λέξη αυτή κωδικοποιείται στο μυαλό μας με... "το καλοκαίρι έρχεται, φτάνει... έφτασε...!" και ένα χαμόγελο κρυφοπαίζει στα χείλη μας και παγώνει εκεί!
Πείτε μου πόσες από εσάς δεν έχετε πει.."ορίστε το καλοκαίρι έφτασε και είμαι ακόμα έτσι....πρέπει να χάσω κιλά πως θα βγω στην παραλία θα με κοιτάνε όλοι...τα ωραία σορτσάκια και αέρινα φουστανάκια που όλες έχουμε πάρει και πάντα λέμε:"... του χρόνου το καλοκαίρι θα το φορέσω και θα είμαι αδύνατη..." ή το πήραμε σε μια παλιά καλή εποχή που ήμασταν πιο αδύνατες και το κρατάμε για να νοσταλγούμε και να θυμίζουμε στον εαυτό μας πόσο χαρούμενες και ελεύθερες αισθανόμασταν τότε, με την ελπίδα να "αυτοχαστουκιστούμε" για να πάρουμε μπρος και να τα καταφέρουμε να ξαναμπούμε στα πολυπόθητα ρουχαλάκια μας..!
Ξεθάβουμε λοιπόν παλιές μας δίαιτες, μπαίνουμε στο διαδίκτυο και διαβάζουμε περιοδικά-βιβλία βρίσκοντας όλα τα σχετικά άρθρα για συμβουλές και tips που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να γίνει το θαύμα μέχρι το καλοκαίρι!!!Έλατε κορίτσια παραδεχτείτε το!!τα ξέρετε όλα πλέον περί υγιεινής διατροφής, τι πρέπει  να κάνετε, ποιο είναι το σωστό, πόσο σημαντική είναι η γυμναστική, έχετε χαλάσει πάρα πολλά λεφτά για να επιτύχετε την μείωση των κιλών σας... απλά, όμως, δεν μπαίνετε στην διαδικασία να πείτε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και να τα κάνετε πράξη...να τα κάνετε τρόπο ζωής...Ξέρω πως περνάμε όλοι τόσο δύσκολη περίοδο, υπάρχουν τόσα προβλήματα που πολλές φορές το φαγητό γίνεται για πολλούς  η μοναδική τους απόλαυση...πρόσκαιρη απόλαυση... αφού μετά έρχονται οι τύψεις και μας χτυπάνε την πλάτη θυμίζοντας μας και κάνοντας μας μάλλον να νοιώθουμε χειρότερα και να πέφτουμε στα μάτια του ίδιου μας του εαυτού, του ,ίσως, πιο αυστηρού κριτή μας..
Διώξτε από το μυαλό σας λοιπόν την λαθεμένη εντύπωση πως η δίαιτα =  έλλειψη
Βάλτε σε εφαρμογή το σχέδιο θα αγαπώ τον εαυτό μου σε όποια εποχή και αν είμαι για να μπορείτε να κοιταχτείτε στον καθρέφτη κατάματα!!!
Διώξτε την απελπισία και ξεκινήστε λοιπόν σήμερα κάνοντας συνήθεια απλά βασικά πράγματα....
  1. Βάλτε στην ζωή σας το πρωινό και προγραμματίστε την μέρα σας ώστε να τρώτε κάθε 3-4 ώρες μικρά και πλήρη γεύματα!
  2. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας τα δυο ενδιάμεσα γεύματα να είναι φρουτάκια και ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός έχετε πολλές και αγαπημένες επιλογές.
  3. Συνοδέψτε πάντα το μεσημεριανό και έχετε σαν μια επιλογή σας για βραδινό μια σαλάτα γεμάτη χρώματα..!
  4. Μειώστε τις μερίδες που καταναλώνατε, βάζοντας το φαγητό σε μικρότερο πιάτο και μόνο με αυτή την αλλαγή..σερβίτσιου έχετε απώλεια γύρω στο κιλό μέσα στο μήνα..!!
  5. Ενυδάτωση...βασική για τον οργανισμό, το δέρμα και ένας λόγος παραπάνω τώρα που καλοκαιριάζει! Υγρά δεν παίρνουμε μόνο από το νεράκι μας που φυσικά είναι το σπουδαιότερο μα και από τα φρούτα (δοκιμάστε υπέροχα smoothies,φρούτα στο μπλέντερ χτυπημένα με γάλα ή γιαούρτι και μια δόση βανίλιας) ,λαχανικά, σπιτικά αναψυκτικά(σόδα μαζί με έναν χυμό της αρεσκείας μας)αλλά και από άλλα ροφήματα και βότανα που δίνουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας. Ανακαλύψτε και εναλλάξτε λοιπόν κάθε ημέρα και κάποιο από τα δωράκια της φύσης μας! Δικό μου αγαπημένο? Η μέντα..!
  6. Τελευταίο και καλύτερο...σηκωθείτε από τον καναπέ σας και αν δεν είστε τύπος του γυμναστηρίου ή αν δεν έχεις αγαπημένο άθλημα τι πιο εύκολο, πιο αποδοτικό από το περπάτημα...! Γρήγορο και στοχευμένο περπάτημα όχι βόλτα στις βιτρίνες ή έβγαλα βόλτα τον σκυλακο μου!!!Βοηθάει στην μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους, βοηθάει στην διάθεση μας αλλά και σε τόσες άλλες παθήσεις..Ανακοινώστε λοιπόν σε όλους ότι έχετε μια ώρα διάλειμμα από οτιδήποτε,  ΓΙΑ ΕΣΑΣ, μακριά από τα πάντα και τους πάντες..!!
Τα ξέρατε...δεν τα ξέρατε λίγο πολύ....?Με το ένα... με  το δύο...ΠΑΜΕ!!


Je vous embrasse..!!






Μαρία Ράπτη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος 

Μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

maria_rapti@hotmail.com

0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!