A pinch of

11:28
0



  • Για το κέικ

225g αλεύρι (η και λίγο παραπάνω) 
350g ζάχαρη άχνη
85g / σκόνη κακάο (η και λίγο παραπάνω) 
1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½ κουταλάκι γλυκού σόδα
2 αυγά (μεγάλα)
250ml γάλα
125ml σπορέλαιο
Εκχύλισμα βανίλιας 2 κ.γ.
150 ml νερό καυτό
150 ml ποτήρι ζεστό Bacardi
χυμό από ένα lime





Παρασκευή



Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C .

Για το κέικ, τοποθετήστε όλα τα υλικά, εκτός από το βραστό νερό και το bacardi & lime, σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και να δέσουν τα υλικά καλά μαζί.

Προσθέστε το βραστό νερό στο μείγμα, λίγο κάθε φορά, μέχρι να γίνει λείο. Σιγά-σιγά προσθέστε το Bacardi και το lime και ανακατεύετε.Το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό. 

Ψήνουμε στο φούρνο για 25-35 λεπτά, ή μέχρι την ένα μαχαίρι που εισάγεται στο κέντρο του κέικ βγαίνει καθαρό.

Επικάλυψη

Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς στην φόρμα του, προτού το βγάλετε.
Για το γλάσο βανίλιας /λαιμ, χτυπήστε ελαφρά το vanilla frosting/την σαντιγί και το χυμό από δύο λάιμ σε ένα μπολ και συνεχίστε το χτύπημα το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, γυαλιστερό και συμπυκνωμένο. 
Τοποθστήστε την επικάλυψη στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά, ή μέχρι να είναι αρκετά παχύρευστη για να απλωθεί πάνω στο κέικ.
Προσεκτικά αφαιρέστε το κέικ από το ταψί και αφήστε να κρυώσει πριν το καλύψετε με την επικάλυψη..

Eγώ προσωπικά χρησιμοποιώ vanilla frosting της betty crocker σε συνδυασμό με σαντιγί.

Διακοσμήστε το κεικ με καστανή ζάχαρη, δυόσμο η μέντα και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.




For the cake

225g flour (and a little more)
350g of powdered sugar
85g / cocoa powder ( and a little more)
1½ teaspoon baking powder
1 ½ teaspoon of soda
2 eggs (large)
250ml milk
125ml  oil (sunflower oil preferably)
Vanilla extract 2 tsp.
150 ml of hot water
150 ml glass of hot Bacardi
Juice from a lime






Preheat the oven to 180C.
For the cake, place all ingredients except boiling water and Bacardi & lime in a large bowl. Beat the mixture until it becomes smooth and the materials are blended well together.
Add the boiling water to the mixture, slowly, until it becomes smooth. Slowly add the Bacardi and lime juice and stir. The mixture will be quite damp.
Bake in the oven for 25-35 minutes, or until a knife inserted into the center of the cake comes out clean.

Topping

Remove the cake from the oven and allow it to cool completely in the mold before removing it.
For vanilla /lime glaze, whip the vanilla frosting / whipped cream and the juice from two limes in a bowl and continue to beat the mixture until it becomes smooth, shiny and concentrated.
Place the glaze in the refrigerator to cool for 30 minutes, or until it is thick enough to spread over the cake.
Carefully remove the cake from the baking pan and allow to cool before covering with the coating.

I personally use vanilla frosting of betty crocker in combination with whipped cream.

Decorate the cake with brown sugar, mint and green food coloring.




0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!