Merry Christmas from Adele Bites..
This easy Bread pudding with dried fruits is a must for Christmas day .
Enjoy!!!
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ…
1 ψωμί μπριός κομμένο σε φέτες ή φέτες του τοστ μπριός
6 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 ½ φλτζ γάλα
1 βανίλια
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.γ κανέλα
ΓΕΜΙΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ:
125 γρ ξερά σύκα
125γρ ξεροί χουρμάδες ψιλοκομμένοι
½ χυμό πορτοκαλιού
½ φλτζ κονιάκ
Μισό ξυλάκι κανέλα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βάλτε σε κατσαρολάκι τα σύκα , τους χουρμάδες , το χυμό πορτοκαλιού , το κονιάκ και την
κανέλα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε την
Βουτυρώστε μια μακρόστενη φόρμα 11x21 και απλώστε στη βάση της το 1/3 από το ψωμί.
Ρίξτε επάνω την μισή γέμιση. Επαναλάβετε , τελειώνοντας με τις φέτες μπριός.
Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά , το γάλα , τη βανίλια , το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και
περιχύστε την φόρμα. Αφήστε να σταθεί το γλυκό για 5 λεπτά.
Βάλτε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και γεμίστε το με βραστό νερό μέχρι την μέση της
φόρμας. Ψήστε 45 λεπτά ή μέχρι να πήξει η πουτίγκα. Αφήστε τη 10 λεπτά μέσα στη φόρμα
πριν την σερβίρετε.
BREAD PUDDING WITH DRIED FRUITS ...
1 brioche bread cut into slices or slices of toasted brioche
6 eggs slightly beaten
1 ½ fltz milk
1 vanilla
1 tsp nutmeg
1 tsp cinnamon
Fruit fillings:
125 g dried figs
125g chopped dried dates
½ orange juice
½ fltz cognac
Half a cinnamon stick
Preheat oven to 175 degrees.
Put in saucepan figs, dates, orange juice, brandy and
cinnamon and simmer over low heat for 20 minutes until tender.
Grease an oblong form 11x21 and lay at the base only 1/3 of the bread.
fill till iddle . Repeat, ending with slices of brioche.
Beat the eggs, milk, vanilla, nutmeg and cinnamon in a bowl and
pour in the mold. Leave to stand sweet for 5 minutes.
Put the form in a pan and fill with boiling water until the middle of
. Bake 45 minutes or until you have thick pudding. Allow 10 minutes to chill
before serving.
This easy Bread pudding with dried fruits is a must for Christmas day .
Enjoy!!!
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ…
1 ψωμί μπριός κομμένο σε φέτες ή φέτες του τοστ μπριός
6 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 ½ φλτζ γάλα
1 βανίλια
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.γ κανέλα
ΓΕΜΙΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ:
125 γρ ξερά σύκα
125γρ ξεροί χουρμάδες ψιλοκομμένοι
½ χυμό πορτοκαλιού
½ φλτζ κονιάκ
Μισό ξυλάκι κανέλα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βάλτε σε κατσαρολάκι τα σύκα , τους χουρμάδες , το χυμό πορτοκαλιού , το κονιάκ και την
κανέλα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε την
Βουτυρώστε μια μακρόστενη φόρμα 11x21 και απλώστε στη βάση της το 1/3 από το ψωμί.
Ρίξτε επάνω την μισή γέμιση. Επαναλάβετε , τελειώνοντας με τις φέτες μπριός.
Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά , το γάλα , τη βανίλια , το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και
περιχύστε την φόρμα. Αφήστε να σταθεί το γλυκό για 5 λεπτά.
Βάλτε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και γεμίστε το με βραστό νερό μέχρι την μέση της
φόρμας. Ψήστε 45 λεπτά ή μέχρι να πήξει η πουτίγκα. Αφήστε τη 10 λεπτά μέσα στη φόρμα
πριν την σερβίρετε.
BREAD PUDDING WITH DRIED FRUITS ...
1 brioche bread cut into slices or slices of toasted brioche
6 eggs slightly beaten
1 ½ fltz milk
1 vanilla
1 tsp nutmeg
1 tsp cinnamon
Fruit fillings:
125 g dried figs
125g chopped dried dates
½ orange juice
½ fltz cognac
Half a cinnamon stick
Preheat oven to 175 degrees.
Put in saucepan figs, dates, orange juice, brandy and
cinnamon and simmer over low heat for 20 minutes until tender.
Grease an oblong form 11x21 and lay at the base only 1/3 of the bread.
fill till iddle . Repeat, ending with slices of brioche.
Beat the eggs, milk, vanilla, nutmeg and cinnamon in a bowl and
pour in the mold. Leave to stand sweet for 5 minutes.
Put the form in a pan and fill with boiling water until the middle of
. Bake 45 minutes or until you have thick pudding. Allow 10 minutes to chill
before serving.
0 comments:
Post a Comment