Cooking with George Spyropoulos
Easy & Delicious recipes
YUMMY SUMMER LENTIL SALAD
Υλικά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού πράσινες φακές
- 1/2 φλιτζάνι πολύ λεπτές φέτες κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- 8-10 λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση ή σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 1/4 φλιτζανιού καβουρδισμένα κουκουνάρια
- 1/3 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας. φρέσκο χυμό λεμονιού
- Φρέσκα παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Βράστε τις φακές σε αρκετό νερό , μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να είναι "δαγκωσιάρικες" , περίπου 30 λεπτά. Στραγγίστε, αν χρειαστεί. Μεταφέρτε τις σε ένα μεγάλο μπολ.
Στο μπολ, προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι, μαϊντανό, βασιλικό, ντομάτα, κάπαρη και τα ψημένα κουκουνάρια.
Σε ένα μικρότερο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, το χυμό λεμονιού και το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύστε την σάλτσα πάνω από τις φακές.
english
Ingredients
- 1 cup green lentils
- 1/2 cup very thinly sliced onion into rings
- 1 cup parsley leaves
- 1/2 cup basil leaves
- 8 -10 sundried tomatoes, halved or sliced
- 2 tablespoons capers
- 1/4 cup toasted pine nuts
- Third extra virgin olive oil
- 3 tbsp. fresh lemon juice
- fresh parmesan
- Salt and pepper
Cook the lentils in enough water until tender, but toothy, about 30 minutes. Drain, if needed. Toss them in a large bowl.
In bowl, add the red onion, parsley, basil, tomato, capers and toasted pine nuts.
In a smaller bowl, whisk together the oil, lemon juice and salt and pepper. Pour the sauce over lentils.
0 comments:
Post a Comment