A pinch of

01:27
2


Cheesecake Galore


Our mother used to bake the most delicious Cheesecake.. Here is the recipe, as we make it.. 


Good Luck & Enjoy,
Alexandra & Christina








Υλικά:

Κρούστα :
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ θρυμματισμένα στο μούλτι.
3/4 (180γρ) του πακέτου βούτυρο ή μαργαρίνη , λιωμένη ελαφρά

Γέμιση:
3 πακέτα τυρί κρέμα , (τα μικρά ) των 200γρ. 
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (200γρ)
3 αυγά 
110 γρ σαντιγί
Γιαούρτι στραγγιστό 200γρ. 
2 βανίλιες σε σκόνη ( ή 1 εκχύλισμα βανίλιας tspn ) 

Επικάλυψη:

Κεράσι ή φράουλα κομπόστα . 
Μπορείτε  ωστόσο να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα .. 
Θα τα βράσετε σε μικρή κατσαρόλα , προσθέτοντας ένα ποτήρι νερό .. Αφού πάρουν μια βράση, προσθέστε ένα μικρό κρασοπότηρο κρύο νερό στο οποίο θα έχετε ανακατέψει ένα γεμάτο κουτάλι του γλυκού κορν φλαουερ και αφήστε το να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι αρκετά.

Αφήστε τα να κρυώσουν και απλώστε τα πάνω στο Cheesecake . 


Οδηγίες

Α 
1 . Ανακατέψτε τα μπισκότα και το βούτυρο , και "πιέστε" τα στο ειδικό ταψί για να σχηματίσουν κρούστα στο κάτω μέρος .
Ψήστε την κρούστα μέχρι να ροδίσει ελαφρά , περίπου για 12' .Αφήστε την να κρυώσει . 
2 . Σε ένα μπολ χτυπήστε την σαντιγί με το γαλα (ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης για όποια  σαντιγί επιθυμείτε) μέχρι να αφρατέψει και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 10 λεπτά . 
Β
1. Σε άλλο μπολ , χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει αφράτο . 
2 .Προσθέστε ένα φλιτζάνι ζάχαρη , το γιαούρτι και τις βανίλιες . Σταδιακά προσθέστε την κρύα σαντιγί. 
3. Προσθέστε τα αυγά , ένα την φορά αφού συνεχίζετε να χτυπάτε την κρέμα.


Περιχύσετε την κρέμα στο ταψί με την κρούστα .
Ψήστε στους 180 βαθμούς C για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια .
Τοποθετήστε το Cheesecake  στο ψυγείο για 5 ή περισσότερες ώρες πριν από το σερβίρισμα .

* Μια ώρα πριν το σερβίρετε απλώστε στην επιφάνεια τα φρούτα με το σιρόπι. 




Ingredients:
Crust:
1 package of Petite Beurre biscuit crumbs  or 2 1/4 cup graham cracker crumbs
1/2 cup butter or margarine, melted

Filling:
3 pkg. cream cheese, softened (the small ones 3x 200r )
1 cup sugar (200gr)
3 eggs
110 gr whip cream 
200gr  greek yogurt 
2 powdered vanillas (or 1 1/2 tspn vanilla extract) 
Topping:
Cherry or Strawberry  pie filling.  You can always use fresh fruits and boil them in small pot, adding one  glass of water.. Once they come to a boil, add one small glass of corn flour that has been dilluted into cold water and continue to boil until the syrup thickens enough. Let it cool and spread on top of Cheesecake. 
Directions:
A
1. Combine petit beurre crumbs and butter, press into buttered 8 inch pie plate to form crust on bottom and sides. Bake until slightly golden, around 12-15 minutes. Let cool. 
2. In a mixing bowl , beat whip cream until fluffy and freeze until cold. 
B.
3. In a mixing bowl, beat cream cheese until fluffy. Gradually add 1 cup sugar, yogurt,  and vanilla.
3. Add eggs, one at a time, mixing well after each addition.  Pour filling into crust.
4. Bake at 325 degrees F for 25 to 30 minutes or until set.
5. Chill for 5 hours or more before serving.
*Add topping about an hour or so  before serving

2 comments:

  1. Κωνσταντίνα12 August 2014 at 07:07

    Πράγματι είναι τέλειο το δοκίμασα.μπράβο κορίτσια. Θέλουμε και άλλες συνταγές από την μητέρα σας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστουμε.. Θα βαλουμε σιγα σιγα.. Μας εχει αφησει πολλες!!

      Delete

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!