Cooking with Adele Bites was never easier..
Today we are featuring Dips.. Yes, simple, yet tasty dips that are perfect for fasting or for a healthier approach to those trying to lose weight.
SUN DRIED TOMATO DIP
INGREDIENTS :
• 1 small cup of olive oil
• 150g sundried tomatoes (left overnight in water to soak)
• 3 spring onions
• 4 cloves garlic
• 5-6 fresh basil leaves
• 1 pinch of sugar
• 1 pinch paprika (not hot )
• 1 pinch of pepper
In a blender mash the sundried tomatoes scallions , garlic , basil, sugar , paprika , pepper and oil. The mash well until they become like a puree. Leave the mixture in the fridge for 5 hours and then serve.
You can accompany your Dip with fried or baked potatoes , grilled vegetables , grilled fish and chicken .
FLORINIS PEPPERS DIP
INGREDIENTS :
• 5 peppers in jar
• 4 tbsp olive oil
• 1 clove of garlic
• A few drops of balsamic
• Salt - Pepper
• 2 leaves fresh basil
Put all ingredients in a blender and mash well . Put the mixture in a jar of peppers and you can use the sauce with boiled rice , pasta , baked potatoes and boiled vegetables .
SESAME PASTE & HUMMUS DIP
INGREDIENTS :
• 150g cooked chickpeas + 1 cup broth
• 1tspn cumin
• 1tspn ginger
• 1 clove of garlic minced
• 2 tbsp tahini (sesame paste)
• lemon juice from one lemon
• 2 tbsp chopped parsley
• 2 tbsp chopped dill
• ½ cup of tea olive
Put the chickpeas with the broth in a blender along with the cumin , ginger , garlic , parsley , dill and olive oil. Beat for 2 minutes and then add the tahini mixed with lemon juice . Beat for 2 more minutes and serve.
You can serve hummus with grilled Arabic bread or small pita breads . Or with fresh vegetables such as carrot , cucumber , celery and zucchini cut into medium sticks .
CRAB DIP SALAD
INGREDIENTS :
6 slices of toast bread without crust
5 tbsp light mayonnaise
1 tbsp mustard
2 packages of crab meat
1 small lettuce
1 handful of spinach
1-2 tbsp olive oil (and a little for frying)
Cut the bread into small squares and fry in a large pan until crisp . Wash and cut vegetables into medium-sized pieces with a knife or your hand and place in a bowl . Add the croutons and the well drained crab , salt , pepper and stir well . In a small bowl put the mayonnaise and mustard and stir this mixture. Pour over the salad . Refrigerate for 20 minutes to stand and serve.
Dip…ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
• 1 φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο
• 150γρ λιαστές ντομάτες
• 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 5-6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 πρέζα πάπρικα (όχι καυτερή)
• 1 πρέζα πιπέρι Βάζετε στο μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες [ από βραδύς αφήστε τις μέσα σε νερό να μουλιάσουν ] τα κρεμμυδάκια , το σκόρδο , το βασιλικό , τη ζάχαρη , την πάπρικα , το πιπέρι και το λάδι. Τα πολτοποιείτε καλά μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 5 ώρες και στην συνέχεια σερβίρετε.
ΥΣ: Μπορείτε να συνοδέψετε το ντιπάκι αυτό με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου , ψητά λαχανικά , ψητά ψάρια και κοτόπουλο.
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ..!!! ΥΛΙΚΑ:
• 5 πιπεριές Φλωρίνης σε βαζάκι
• 4 κ.σ ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• Λίγες σταγόνες βαλσάμικο
• Αλάτι – πιπέρι
• 2 φύλλα φρέσκο βασιλικό
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε πολύ καλά. Βάζετε σε βαζάκι το μίγμα από τις πιπεριές και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την σάλτσα με βραστό ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες φούρνου και με βραστά λαχανικά .
ΤΑΧΙΝΟΧΟΥΜΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ:
• 150γρ ρεβίθια βρασμένα + 1 φλιτζ του τσαγιού από το ζωμό τους
• 1κ.γ κύμινο
• 1κ.γ τζίντζερ
• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
• 2 κ.σ ταχίνι
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
• ½ φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο
Βάζετε τα ρεβίθια με το ζωμό τους στο μπλέντερ μαζί με το κύμινο, το τζίντζερ , το σκόρδο, το μαϊντανό , τον άνηθο και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε για 2 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτετε το ταχίνι ανακατεμένο με το χυμό λεμονιού. Χτυπάτε για 2 λεπτά ακόμα και σερβίρετε. ΥΣ: Μπορείτε να σερβίρετε το χούμους με ψητές αραβικές πίτες ή μικρές πίτες από σουβλάκι κόβοντας τες τριγωνικά. Με φρέσκα λαχανικά όπως καρότο , αγγούρι , σέλερι και κολοκυθάκια κομμένα σε μέτρια μπαστουνάκια.
ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ.
ΥΛΙΚΑ:
- 6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
- 5 κ.σ μαγιονέζα light
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 2 πακετάκια ψίχα καβουριού
- 1 μικρό μαρούλι
- 1 χούφτα σπανάκι
- 1-2 κ.σ ελαιόλαδο και λίγο για το τηγάνισμα
Κόβετε το ψωμί σε μικρά τετραγωνάκια και σε ένα μεγάλο τηγάνι το τηγανίζετε μέχρι να ξεροψηθεί. Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια με το μαχαίρι ή αν θέλετε και με το χέρι σας και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το κρουτόν και το καβούρι καλά σουρωμένο, αλάτι , πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε την μαγιονέζα και την μουστάρδα ανακατεύετε και με αυτό το μίγμα περιχύνετε την σαλάτα. Την βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σταθεί και σερβίρετε.
0 comments:
Post a Comment