Cooking With George Spyropoulos
Easy & Delicious cooking with our friend George "The Cook"
LINGUINE WITH SALMON , CAPERS , THYME AND LIME FLAVORED SAUCE
Ingredients
Boil the tagliatelle in less time than you see in the box.
Drain and pour a some fresh olive oil into the pot , stir and let aside .
In a large pan put the butter and cook the salmon for 3-4 minutes, salt, pepper and then
add the onion .
Cook off with the ouzo , add some water, lime, thyme, bay leafs , capers and finally the cream
milk . Reduce the heat and when the cream begins to thicken remove the bay leafs and pour lime juice in tagliatelle and stir well .
Serve in a deep dish with plenty of freshly ground pepper .
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ LIME
ΥΛΙΚΑ:
Βράζετε τις ταλιατέλες στο μικρότερο χρόνο από αυτόν που βλέπετε στην συσκευασία. Τις στραγγίζετε και ρίχνετε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα , ανακατέψτε και αφήστε τις κατά μέρος. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το βούτυρο και σοτάρετε τον σολομό για 3 με 4 λεπτά , αλάτι, πιπέρι και στην συνέχεια προσθέτετε τον φρέσκο κρεμμυδάκι. Σβήνετε με το ούζο , προσθέτετε λίγο νερό, το lime, το θυμάρι , το φύλλο δάφνης, την κάπαρη και τέλος την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνετε την φωτιά και όταν η κρέμα αρχίζει να πήζει αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και το lime ρίχνετε τις ταλιατέλες και ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Easy & Delicious cooking with our friend George "The Cook"
LINGUINE WITH SALMON , CAPERS , THYME AND LIME FLAVORED SAUCE
Ingredients
- 100g salmon , cut into cubes
- 250g tagliatelle
- 1 fresh onion cut into rings
- 1 tbsp capers unsalted
- 40gr cream milk
- 1 sprig thyme
- 1 tbsp butter
- 2 bay leaves
- 60 ml ouzo
- juice from half of a lime
Boil the tagliatelle in less time than you see in the box.
Drain and pour a some fresh olive oil into the pot , stir and let aside .
In a large pan put the butter and cook the salmon for 3-4 minutes, salt, pepper and then
add the onion .
Cook off with the ouzo , add some water, lime, thyme, bay leafs , capers and finally the cream
milk . Reduce the heat and when the cream begins to thicken remove the bay leafs and pour lime juice in tagliatelle and stir well .
Serve in a deep dish with plenty of freshly ground pepper .
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ LIME
ΥΛΙΚΑ:
- 100γρ σολομό κομμένο σε κύβους
- 250γρ ταλιατέλες
- 1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κ.σ κάπαρη ξαρμυρισμένη • 40γρ κρέμα γάλακτος
- 1 κλωνάρι θυμάρι • 1 κ.σ βούτυρο • 2 φύλλα δάφνης
- 60 ml ούζο
- τον χυμό από μισό lime
Βράζετε τις ταλιατέλες στο μικρότερο χρόνο από αυτόν που βλέπετε στην συσκευασία. Τις στραγγίζετε και ρίχνετε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα , ανακατέψτε και αφήστε τις κατά μέρος. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το βούτυρο και σοτάρετε τον σολομό για 3 με 4 λεπτά , αλάτι, πιπέρι και στην συνέχεια προσθέτετε τον φρέσκο κρεμμυδάκι. Σβήνετε με το ούζο , προσθέτετε λίγο νερό, το lime, το θυμάρι , το φύλλο δάφνης, την κάπαρη και τέλος την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνετε την φωτιά και όταν η κρέμα αρχίζει να πήζει αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και το lime ρίχνετε τις ταλιατέλες και ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
0 comments:
Post a Comment